Het is natuurlijk veel leuker om op een speedboot mee te varen en een wedstrijd klimaatneutraal bootjevaren- Skûtsjesilen- te fotograferen, dan wat boze blogjes te schrijven over de geldverslindende onzin van het klimaat- en milieu-establishment/de overheid. Dit weekeinde was hier in mijn dorp de opening van het watersportseizoen.

De uitgestoten CO2 van de speedboot heb ik in de kroeg weer gecompenseerd door CO2-schuim op te slaan. Dat klinkt wat flauw, maar dit proza is niet van mij – of van de vele normale mensen die ik hier tegenkwam- maar van klimaatmensjes/overheid: een zeer kleine minderheid die een grote meerderheid van ons geld uitgeeft aan zaken waar niemand iets aan heeft.

Als de overheid de mensen hun geld niet afpakt via SDE+opslag om het klimaat te bezweren- zoals dit PvvdA-kabinet doet- kunnen de mensen gewoon zelf bepalen waar ze het aan uitgeven: zoals aan een zeilwedstrijd en de horeca. Leuk!

Niet alleen bij de marathon zijn ze razendsnel...