Vereniging voor Vedische Dialectiek

Van Marco Visscher, hoofdredacteur van Ode kreeg ik twee exemplaren van zijn blad voor ‘intelligente optimisten’ toegestuurd. Ode. Vaste Climategaters zullen hier nu van mij een spervuur verwachten van scepsis. Want was Ode niet dat blad voor linksdraaiende tofuteefjes en bio-organische doucheplassers, hoger opgeleiden die steentijd-idealen vermengd met Oosters navelstaren vermommen in vooruitgangsjasje? Die bij hun composthoop nu een Prius parkeren?

Stond Top Gear niet aan onze kant?
Zei huisfilosoof Theo Maassen niet:’Een optimist is een slecht geïnformeerde pessimist’. En kunnen wij op Climategate.nl niet beter Jeremy Clarkson van Top Gear citeren in zijn analyse van de Groene Beweging:

I’ve argued time and again that the old trade unionistst and CND Lesbians did not go away. They just morphed into environmentalists. De Red’s become the Green but the goals remain the same. And there’s no better way of achieving those goals than turning the lights out and therefore winding the clock back to the Stone Age

Wat een domme ruwheid en negativiteit! Groen optimisme heeft de toekomst
Ik heb besloten- dankzij de laatste nummers van Ode- mijn loyaliteiten te veranderen. Het blanke-boze-mannen-effect heeft te lang de ruwe ’toon’van mijn schrijven beïnvloed. Waardoor de mensen die ik zou willen overtuigen niet naar me willen luisteren. Ik moet daarbij erkennen dat het artikel over ’transcendente meditatie’ in het maart/april-nummer doorslaggevend was. Wist u dat er een wetenschappelijk bewezen verband is tussen transcendente meditatie en toenemende wereldvrede? Echt wetenschappelijk aangetoond!

Als Dé Wetenschap het zegt moet het wel waar zijn
Want als op bladzijde 26 ‘de monniken aan de macht komen’ – de Oosterse welteverstaan en niet die Westerse katholieke seksisten die Afrikanen vermoorden omdat ze condooms verbieden- dan nemen door groepsmeditatie conflicten en geweld af. Is écht bewezen door de universiteit van Mahareshi Yogi, die we op eigen bodem hebben in het Limburgse Vlodrop, aan de IJzeren Rijn. Die dragen daar op de grens met Duitsland mooi bij aan onze kenniseconomie.

Sterker nog, als alle mensen in Syrie nu tegelijk zouden gaan mediteren, dan zou de strijd in één keer staken. Wanneer ze in trance zouden blijven en Assad goeroe werd, is het conflict in één keer opgelost. Ook alle zorg voor het milieu begínt bij Transcendente meditatie. Zoals Jurriaan Kamp optekent uit de mond van Paul Gelderloos:

‘Je kunt nog zoveel Al Gores rondsturen en onderzoek doen, uiteindelijk gaat het niet om veranderen van gedrag, maar om het veranderen van bewustzijn.’

    Hoe waar is dat! Hoger bewustzijn! Spijker op zijn kop.
    Wij maar denken dat Henk Hippie Kamp 3,2 miljard euro belastinggeld per jaar rooft voor de bouw van molens die geen énkele energiecentrale vervángen en – als zij dat wél zouden doen- opwarming op zijn hoogste met éénmiljoenste seconde uitstellen omdat China in één jaar 5 maal de Nederlandse jaaruitstoot van 180 megaton EXTRA de atmosfeer in blaast.

    Henk Kamp van de Vereniging voor Vedische Dialectiek (VVD) heeft het hogere bewustzijn dat nodig is om de diepere wijsheid van zijn beleid in te zien. Henk Kamp weet dat iederéén eigenlijk Groen Links wil. Maar dat zelf nog niet inzag en daarom de wijsheid van de overheid nodig heeft. Het is wel degelijk zeer liberaal om werkende mensen extra te belasten en dat geld te brengen bij een select gezelschap profiteurs die een groen gedicht voorlezen, waarbij de Crisis en Herstelwet onbeperkte overheidsmacht garandeert. Ohm!

Te weinig transcendente meditatie gedaan, ik dus.
Met Jurriaan Kamp zou ik er voor willen pleiten dat Transcendente Meditatie voortaan ook op lagere scholen werd onderwezen, en niet alleen bij het Planbureau voor de Leefomgeving met Goeroe Hajer. Liefst al op de kleuterschool. Want TM is helemaal geestelijk neutraal en wetenschappelijk. In tegenstelling tot de Westerse tradities als katholicisme, protestantisme, en humanisme die tot aarde-uitbuiting leiden.

Dus dat ook mijn kleine neefje en nichtje eens goed in trance raken, zich daarna in een hok opsluiten in Vlodrop en zo al mediterend zorgen voor wereldvrede omdat dit wetenschappelijk bewezen werkt. Wanneer ze beginnen met wonen in de zeecontainers voor beginners op de Vedische Universiteit in Vlodrop, kunnen ze zo al mediterend in Vlodrop misschien wel in hoger bewustzijn opklimmen tot zo’n prachtig met goud behangen Eftelingkasteel met Mercedes. Dat is wat de gevorderde TM-leiders in Vlodrop in al hun belangeloze wijsheid toekomt, om hun ruime bewustzijn beter te huisvesten.

Ook kan ik nog een Ode-cursus volgen ‘Het Nieuwe Bewustzijn’, en het licht aan het eind van de tunnel zien met Pim van Lommel. Ode is kortom helemaal mijn blad, het weet precies de toon te treffen die mij zo raakt.

You have to go with your time as a Dutch Ecomagazine
Ode verandert van naam na dit maart/april-nummer: het gaat na 18 jaar verder als The Optimist, met haar titel de Engelstalige markt bedienen maar de inhoud blijft gelukkig het zelfde en wel op Nederland gericht. Ach ja, ik was yesterday in The American Bookstore op het Spui en there come also veel Nederlandse customers, en oprichter Jurriaan Kamp verblijft nu duurzaam in San Fransisco, af en toe klimaatneutraal naar NL vliegend als het weer niet te koud eh, eh nou ja koud is ja. The world is een global dorpje..

Ode laat zien dat ze de hele wereld aan kan met ‘The Optimist’, en biedt een evenwichtige afwisseling tussen zin en onzin voor zinzoekers, en vooral zin in de toekomst! Ook, of zelfs vooral op deze dag.