Op een wetenschapscongres in Triest Italie werd Jeremy Rifkin aangehaald als vijand van wetenschap, vooruitgang en technologie

Het kenmerk van een oplichter is meestal een combinatie van charme en mooie praatjes, zeg maar mijn tegenpool. Ze etaleren een verbazend vermogen vele ook intelligente mensen voor zich in te nemen, om dan hun slag te slaan. Met grote financiële gevolgen voor hun slachtoffers. De één kiest eenzame huisvrouwen, een tennisleraar kiest rijke Gooise vrinden.Jeremy Rifkin- de anti-biotechactivist-nu-energieexpert, kiest vooral de overheid als doel van zijn praktijken zoals de Provincie Utrecht, waar hij door Wouter de Jong van de Gristenunie werd binnengehaald.

Zon duurste manier om ton CO2 te mijden
Volgens een persbericht van Solarplaza komt ‘de visionair Jeremy Rifkin’ naar Nederland: hij is keynotespeaker van het 5de Solarfuture-congres in Eindhoven op 23 mei.

Maar wie is deze pathologische leugenaar‘visionair’?
Dankzij Rifkin en zijn acties/boeken ligt het Europese gentechbeleid 10 jaar achter op de rest van de wereld: Europa verbood grootschalige teelt en gebruik, terwijl de Verenigde Staten marktleider werd en andere landen volgden. Rifkin is berucht bij wetenschappers als biotech-adviseur van Obama Roger Beachy, waar ik afgelopen jaar mee dineerde in Triest Italie. Noem de naam Rifkin en Beachy’s ogen lichten op, deze man heeft wetenschap en technologie veel schade berokkend met zijn op journalisten en incompetente ambtenaren toegespitste angstzaaierij over technologische risico’s.

    Wanneer u nu denkt’ja nogal logisch dat de biotechindustrie hem haat’, dan bent u precies slachtoffer van het sentiment waar mensen als Rifkin op inspelen, om hun bankrekening te vullen. Uitvergroten van risico’s van technologie en verheerlijking van productie uit stochastische processen (de natuurlijkheid, verlangen naar natuurzuiverheid in Europese cultuur versus ‘de industrie’). Alsof de genetica van tetraploide tarwerassen die je via traditionele teelt kweekt na vele jaren random-processen fundamenteel gevaarlijker of anders zou zijn, dan wanneer je dat doelgericht zou doen op DNA-niveau.

Voet tussen deur in Utrecht dankzij Gristenunie
Nu heeft Rifkin zichzelf heruitgevonden als ‘adviseur duurzaamheid’, en via een ambtenaar van de gristenunie kreeg Rifkin een voet tussen de deur bij de Provincie Utrecht. Ten koste van 3 ton euro gemeenschapsgeld, 1852 euro per bladzijde bracht Rifkin een advies voor het Utrechtse energiebeleid: voor 18 miljard euro investeringen zou de provincie Utrecht voortaan op windmolens kunnen draaien (als het waait) en de zon (als de zon schijnt).

Iedereen met middelbare school natuurkunde en een beetje economie nodig ik uit zijn advies aan Utrecht naar de prullenbak te rekenen. De ambtenarij van Utrecht liet dat na, maar het is eenvoudig.

Zon is op onze breedtegraad duurste manier om CO2 te mijden


Rifkin’s ‘Derde Industriele Revolutie’ vormt revolutionaire aanval op natuurwetten en economie
Voor meer informatie over de keuze van Rifkin als keynotespeaker kunt u contact opnemen met CEO Edwin Koot van Solarplaza, Tel: 010-2809198, mob: 06-51261071, e-mail e.koot@solarplaza.com. Stuur hem even de grafiek van Bohringer en Rosenthal, of bovenstaande van Lomborg of de berekeningen van ons eigen CE Delft waaruit blijkt dat zonne-energie de duurste manier is om een ton CO2 te mijden.

Voor de zonnepaneel-industrie brengt Rifkin zijn ‘de derde industriële revolutie’: de populaire mythe dat wind, zon en aardwarmte voldoende energie constant en vraaggestuurd leveren aan onze energie-intensieve economie om enige rol van betekenis te kunnen spelen, vermengd met semi-logische oplossingen van decentrale energieopwekking (waar best terreinwinst valt te halen). Die mythe is wel revolutionair in strijd met alle energetische en economische wetten, vandaar de titel.

Rifkin kan zo Europa ook op energiegebied 10 jaar terugzetten terwijl de rest van de wereld haar grondstofverbruik in landbouw terugdringt via biotech en vooruitgaat met schaliegas, of een activist dat nu wil of niet, en of dat nu mijn mening zou zijn of niet (interesseert me geen r##t maar het gebeurt gewoon).

Het Persbericht vat precies samen wat voor pathologische fantast Rifkin is:

In diverse interviews spreek Rifkin over een cruciaal moment voor de mensheid. ,,Onze hele beschaving is gebaseerd op fossiele brandstoffen. Nu kennen we de uiterste grenzen van globalisatie, gebouwd op deze conventionele energiebronnen. Deze brandstoffen zijn aan het eind van hun levensduur (eehhh Schaliegas?) en de hele infrastructuur die erop gebouwd is hangt aan de beademing. (….)

Klimaatverandering gaat een stuk sneller dan we allemaal denken (aarde warmt al 15 jaar niet meer statistisch significant op en IPCC stelt in AR5 prognoses ondergrens opwarming bij RZ). Het eind van de menselijke beschaving is nabij (…). Daarom hebben we een economische strijdplan nodig voor de hele mensheid,” stelt Rifkin.

Zo iemand adverteren als visionair, dan is het einde der tijden inderdaad nabij.
Toch heel knap wat Rifkin kan, ik zou nooit oplichter kunnen zijn, zelfs als ik het zou willen. Met mijn natuurtalent mensen tegen me in het harnas te jagen, en Volkert van der G.-tronie (Volkert woonde ook op Droevendaal in Wageningen) ben ik veroordeeld tot eerlijkheid en hard ploeteren. Daarmee word je nooit keynotespeaker van SolarfutureNL, eigenlijk best stom van me nu ik er zo bij stil sta.