Het rondpompen van miljarden euro’s belastinggeld om Europese klimaatdoelen op papier te halen, trekt niet alleen investeringsfirma’s als Typhoon Capital maar ook de traditionele criminele sector. Maffioso in de EU-knoflooklanden staan gretig in de rij om voor ‘duurzaam’te gaan en hun zwarte geld risicovrij in een door de staat gegarandeerd ‘duurzaam’project te steken. En niets wast geld zo helder wit als groen. Dat meldt nu ook NOS teletekst waar windmolenaar/maffioso Vito Nicastri nu door de Italiaanse overheid is gesnapt. De ‘groene maffia’dus…

Italie plukt maffioso Vito Nicastri

De anti-maffiaeenheid van de politie in Italie heeft voor een recordbedrag van 1,3 miljard euro bedrijven, geld en onroerend goed van windmolenondernemer Vito Nicastri (56) in beslag genomen.

Justitie verdenkt deze Siciliaanse zakenman ervan dat hij fungeerde als stroman voor de grote maffiabaas Matteo Messina Denaro. Die zou zijn drugsgeld en geld van afpersingen via Nicastri hebben geïnvesteerd in schone energie.

Nicastri beheerste de hele markt voor groene energie in Zuid-Italie. Behalve 43 bedrijven zijn ook 98 villa’s en winkels in beslag genomen, evenals auto’s, luxe jachten en bankrekeningen.


We maakten op Climategate.nl al eerder melding over nieuws uit de Herald Tribune over Interpol-operatie ‘Gone with the wind’ in de knoflooklanden van de EU, de verdwijning van miljarden euro’s klimaatsubsidies voor windmolens in dubieuze zakken. Ook meldden wij al de grootschalige fraude in handel met emissierechten. Nu ligt mijn sympathie uiteraard bij de maffioso. Ik bedoel, je kunt een hond niet straffen dat hij gaat kwijlen bij het uitlaten wanneer de overheid zou verplichten op iedere straathoek een lap vlees neer te leggen. Voor klimaatbezwering. Dan hapt zo’n hond een keer toe. Da’s de aard van het beestje.

Het EU-klimaatbeleid waarbij zij voor 2020 liefst 200 miljard euro subsidies vrijmaakt – kostenpost 3 in de EU begroting na landbouw en het ‘cohesiefonds’- is natuurlijk gewoon uitlokking van crimineel gedrag. De werkelijke schuld ligt bij de bureaucriminelen in Brussel en de milieubeweging.