Wanneer milieufreaks beteuterd ergens over tweeten weet je dat het goed nieuws voor Climategate.nl moet zijn. En dat is het, de Europese vlag kan uit:

Ralien Bekkers (@RalienBekkers)
16-04-13 12:47
Ongelofelijk. EU Emissiehandelssysteem ligt volledig op z’n gat, CO2-prijs nog nooit zo laag, eerste kleine stap om te verbeteren: REJECTED.

Mijn grote vriend Gerben Jan Gerbrandy is ook beteuterd, en zo is dan mijn dag weer goed

Gerben Jan Gerbrandy (@Gerbrandy)
16-04-13 12:43
Damn!! Backloading ETS rejected!

[Onderaan update Hajo]
Ook Rotmans zat al beteuterd zijn academische publiek betaalde tijd te vertwitteren tegen de VVD, die hier de schuldige van zou zijn. Gelukkig heeft Rotmans nog de linkse journalisten (pleonasme) van Tegenlicht: die geloven zijn ‘complot van de olie-industrie’ sprookjes blindelings, zich- zoals alle journalisten-identificerend met een klagende underdog.

En Gerben Jan heeft zijn berelekkere assistente nog bij terugkeer (plus aanwezigheidsvergoeding, plus salaris van ruwweg 11.000 euro per maand inc toeslagen), terwijl ik me zo door mijn Kungfuleraar laat afbeulen, de enige neger van heel gemeente Skarsterlan die ook nog hard kan meppen.

Dus al gaat die CO2-prijs niet omhoog, Gerben Jan zijn dag eindigt beter en het bestaan als blogger is puur afzien. Want wie het laatst lacht, zag er eerder de humor niet van in.

[Update Hajo]: de grafiek bovenaan toont wat er gebeurde met de prijs van een ton CO2 toen het nieuws bekend werd. Van historisch laag naar historisch laagst. Om enige (virtuele) klimaatinpact te hebben moet de prijs liggen zo rond de 20 euro per ton. Lang was het 8 euro. Hopeloos. De nieuwe Duitse bruinkoolcentrales lachen zich rot. De laatste tijd was het rond de 3,50. Hopeloos. En nu is het minder dan hopeloos. We hebben hier al eerder uitgelegd dat het systeem kapot is gemaakt door naast het ETS ook directe subsidiëring toe te passen van windparken etc. Daardoor is de markt overstelpt met permits. En nog tal van industrieën zouden de komende tijd gratis nieuwe permits krijgen. Daar ging het wetsvoorstel over: om het vooraf bepaalde uitbrengen van nieuwe permits af te blazen. Niet dus. Polen, de redder van Europa blij…

Toen Anthony Watts gisteren deze video deelde van een Britse MEP die tegen Connie Hedegaard riep “Denier! Denier!” Dacht ik nog: “Tja Wilders en vriend De Mos riepen ook van alles”. Maar o in welk een ander licht zie ik deze video vanavond op de historische dag van de stemming van dinsdag 16 april 2013. Zoals in de reacties terecht opgemerkt is het Engelstalige notrickzone.com het meest onmisbare blog in Europa. Simpelweg omdat Duitsland de baas is, omdat wat nu Polen is vroeger grotendeels Pruisen was en omdat vandaar uit de bevrijding van Europa begint (met ook al het geweldige nieuws de oprichting van een nette Duitse partij die uit de euro wil stappen). Lees dus hier het verslag van de stemming van Pierre Gosselin en hier zijn hilarische artikel over het feit dat in het door Obama veelvuldig als duurzaam paradijs opgehemelde Spanje de duurzame investeringen zijn gekelderd met 96%. Straks komt Sinterklaas ook niet meer. Of heeft ook Spanje veel schaliegas?