httpv://www.youtube.com/watch?v=eO7aqEF3V04

De journalist Michael Miersch die Hajo en ik vorig jaar in Dresden ontmoetten, tevens blogger van ‘Die Achse des Guten’ staat nu op een zwarte lijst van het Ministerie van Milieu. Omdat hij gewoon nuchter naar de feiten kijkt bij milieualarmisme, zelf waarneemt en nadenkt in plaats van achter de gelovigen aan te lopen. Zojuist mailde hij met een passende reactie te komen richting het Umweltministerie.

Academisch verantwoord griezelen
Ik schreef voor biologenkrant Bionieuws en Het Parool al over de hype van zure regen. Die hype ontstond doordat een Duitse wetenschapper Bernard Ulrich dankzij fouten in zijn proefopstelling waarbij een verhoogde concentratie aluminium (door zure neerslag) de boomwortels zou aantasten. Dit in combinatie met de waarneming dat bos in het Ertsgebergte stierf (via direct SO2-vervuiling)

Miersch heeft nu een film gemaakt over ontstaan van de verzuringshype en ondergang. Niet dat dit iets zegt over CO2-gedreven klimaatopwarming. Lees ‘The Black Swan’van Nassim Taleb. Misschien is klimaatopwarming de zwarte zwaan van de milieubeweging, de keer dat ze niet voorbarig en eenzijdig enkel de nadelen belichten van antropogene invloed. Je weet het nooit, de wereld is vol gevaren.