Collega Bas uit Langweer (nu in Kenia), deed een klus in Borneo met iemand die veel voor ministeries werkt en NGO’s (Niet Gekozen Organisaties) Bij het noemen van de naam van uw vaste blogger viel een pijnlijke stilte en daarna: ‘oh’.kuchje…’dat is die klimaatscepticus!’

Als zelfs ver in de jungle al het k-woord valt bij het vallen van je naam, is je reputatie definitief aan puin.Ik heb een gouden toekomst achter me als serieuze wetenschapsjournalist voor ‘de bladen’, er mailen en bellen onderzoekers als Amanda Porter en VU-studenten die in mijn schedel willen kijken waar het is misgegaan. Hij is die K***

Kritisch op bedreiging academisch klimaat
Wat is dat nu, klimaatscepticus vraagt pionier in groene misdunk Simon Rozendaal zich af bij Elsevier in zijn blog ‘hoe klimaatwetenschappers worden geindoctrineerd’. De studenten die mij benaderden zijn ook bij hem op bezoek geweest, de eerste journalist die in staat was kritische vragen over milieu-orthodoxie te stellen.

Simon wordt ‘klimaatscepticus’ genoemd, maar verbaast zich vooral over de indoctrinatie van studenten over klimaat. Zodat ze vlak voor afstuderen zelfs geloven in onzin als ‘sceptici worden betaald door EXXON’. Het academisch klimaat is bedreigd.

Louise huppelmilieumeisje Vet
Ik deel zijn opvatting, ik schrok zelf van de kinderlijke opvattingen van NIOO-directrice Louise Vet van de KNAW. Kwam niet boven niveau milieuhuppelmeisje uit met haar ‘subsidies op fossiele brandstof’en ‘weg met de boomkor’. Geen wereldje waar de onkritische kuddegeest – het elkaar napraten voor onderzoeksgeld- zo domineert als ter academie.

Landelijke journalistiek in landelijk Langweer 6 juni om 20:00
Maar.. Het is toch tijd weer in de moederschoot terug te keren van de mainstreammedia, waar ik ooit op redelijk niveau werkte tussen de VPRO-azijnplassers uit de Randstad die dit wereldje domineren. Wij – 3 Langweerder mediamensjes- zetten Nova Zembla Mediacafé op in Langweer – een landelijk gelegen café voor landelijke journalistiek.

Simon is de eerste gastspreker van Nova Zembla Mediacafé in Langweer op 6 juni, ook Hans Laroes heeft ovb toegezegd. Wat mij betreft zal het woord ‘klimaat’geen één keer vallen, ook Simon doet gewoon zijn ding over nutteloze feiten.

Waar zijn de milieugroupies?
Hoe nu van dat K-stempel af te komen. Om de doodeenvoudige reden dat ik liever een lezerspubliek heb van hitsige milieumeisjes en groene groupies dan wat grijze VVD-pensionado’s die me geen cent opleveren en ook nog uit hun mond stinken, ergens in een achterafzaaltje. En haters van wat links is, terwijl uw blogger een hippie is met zijn hart aan de linkerzijde, die op Palestijnse zelfmoordsandalen zijn tuin met compost belegt en een scharrelei onder de kip vandaan vogelt.

Wanneer je zou ontkennen, ‘nee ik ben geen klimaatcepticus, wat is dat’ leidt dat enkel tot bevestigende ontkenning als de eeuwige Jood. Dus misschien moet je het stempel moedig dragen, en lang genoeg jezelf blijven zodat je vanzelf een keer hip bent. Onkruid vergaat immers niet. Misschien eens wat lange tenen sparen, in plaats van speciaal omrijden om zeker te zijn er geen één te missen.

'Het is een rare meneer maar hij is wel lief' (Heiltje, 2 jaar, toppsychologe)