Vanochtend zijn we allemaal opgeschrikt door het hoofdartikel van de Telegraaf dat onze onderheid (nieuwe naam voor een overheid die moreel onder het volk staat – maar altijd nog boven Jan Pronk) miljarden gaat uitgeven aan grote propellers op zee. Wie heeft dit verzonnen? Onze SER vanaf heden te noemen: Sociaal Economische Rem. Onder leiding van Wiebe Draijer die uit een of ander idealisme zijn leuke baan bij McKinsey verruilde voor het voorzitterschap van de ultieme polderclub. Helaas is onze polder moreel ernstig vervuild door de milieuclubs en deze ecosocialisten hebben blijkbaar ook vrije toegang tot het SER-overleg gehad. Een wonder hoe een talentvol persoon zo de tekenen des tijds kan misverstaan dat hij bereid is zich voor een kar op laatste wielen te laten spannen die hem als hij niet snel draijt zal verdoemen tot een voetnoot in de vaderlandse geschiedenis.

Want wat zijn de tekenen des tijds? Enter Tim Yeo

Onlangs kwam ik met de vergelijking met de Berlijnse muur. De Brusselse klimaatmuur sterker nog de muur van de hele EUSSR zou zijn gevallen. Bij nader inzien niet zo’n sterke vergelijking (ja ik kan zeker draijen). Kaartenhuis gevallen dan? Nee… ik heb enkele dagen lopen broeden op de beste vergelijking en ineens wist ik het! Het is het “de schaamte voorbij van de sexuele revolutie”. Eerst shockeert men nog met een eerste paar blote borsten op TV bij de VPRO. En al snel merkt men dat er helemaal geen protest meer is. Iedereen wil sex. Dat wisten we allang. Maar het mocht niet van de kerk. En dus schaamde iedereen zich zo. Tot men merkte dat de kerk geen macht meer had en we van dat eerste paar borsten in luttele jaren naar een door en door pornografische samenleving opschoven.

De schaamte zit tegenwoordig meer in de hoek van de alarmisten die rode konen hebben van het koude voorjaar. De schaamte zit bij het Duitse Umweltbundesamt. Aiaiai wat heeft die club zich op de nek gehaald met haar eerste publieke steniging van individuele journalisten sinds de nazi-tijd (zie hier). De oerschaamte die nu als een kanker voortwoekert in de alarmistische goegemeente werd verwoord door Kenneth Trenberth in een climategate e-mail: “The fact is that we can’t account for the lack of warming at the moment and it is a travesty that we can’t.”

En dus zien we steeds meer borsten op TV… ehhh… horen we steeds meer gezagsdragers nu sceptische taal uitslaan. Dat is fase 2 van de klimaatrevolutie. Fase 1 was Hans Labohms “frappez toujours” van de sceptici. Gewoon 20 jaar lang blijven herhalen en herhalen dat wit wit is en zwart zwart. Ook al heeft de tegenstander het woord “liegen” in hun newspeak omgedefinieerd tot “de klimaatbeweging tegenspreken”. Zie deze recente twitter conversatie tussen Richard Tol en Dana Nuccitelli. Nu zitten we dus in Fase 2: gezagsdragers laten op verrassende momenten op verrassende plekken een borst of een bil zien en kijken wat er gebeurt.

De Britse parlementariër en Chairman van het  Energy and Climate Change Select Committee Tim Yeo laat er geen gras over groeien als hij zegt dat:

Asked on Tuesday night whether it was better to take action to mitigate the effects of climate change than to prevent it in the first place, he said: “The first thing to say is it does not represent any threat to the survival of the planet. None at all. The planet has survived much bigger changes than any climate change that is happening now. He went on: “Although I think the evidence that the climate is changing is now overwhelming, the causes are not absolutely clear. There could be natural causes, natural phases that are taking place.”

Hierrr hoor je het hem op video zeggen. En dat is geen Lucky TV. Nee dat is gewoon een hele mooie moedige draij van een realistische politicus. In 2009 zei dezelfde man nog:

The dying gasps of the deniers will be put to bed. In five years time, no one will argue about a man-made contribution to climate change.

Een draij van formaat dus! En dat maakt het tevens lachwekkend dat Nederland nu denkt met een eigen Energiewende een wit voetje bij Merkel te halen. Terwijl de Duitsers net van deze zeer koude kermis terugkomen en ik zeg: ga net als Duitsland gewoon verdomme eens bouwen! Auto’s! Computers! Of drijf op zijn Hollands handel! Maakt niet uit in wat. Games, muziek, wapens wat mij betreft. Kolencentrales op zee. Daar zijn we goed in. Wordt de snelst groeiende economie in Europa. Dan haal je een wit voetje bij jezelf. En oogst je respect van de oosterburen. Als het OK was om als blogger zelf Godwins te lanceren zou ik nu een naam die met een M begint neerpennen die ook dacht dat de Duitsers hem echt zagen staan. Not!

Nederland is dit keer dankzij de Sociaal Economische Rem niet eens het braafste jongetje van de klas maar gewoon de übersukkel. Men lacht zich rot. Vooral de Polen. Ik bedoel: Den Uyl bouwde met ons aardgas tenminste noch een sociaal vangnet en investeerde in onderwijs. Rutte-Kamp-Samsom laten straks van ons mooie schaliegas (wat we met PvdA in de regering zeker gaan doen – no doubt about it) propellers op zee draijen! Misschien als we de wieken kleurtjes geven of een rookpluim dat het nog een esthetische meerwaarde heeft waar Chinese toeristen graag vanuit sportvliegtuigjes naar kijken. Anders zijn die dingen veel te CO2 neutraal en daar hebben de planten dus niets aan.

Anyway: bij deze de oproep aan ene heer Draijer om zijn naam eer aan te doen!

Afsluitend enkele nuttige windenergielinks: