Mausoleum bij Verdun. Ook in 1914-1918 was de wereld vol gevaren

Je zal maar in Frankrijk hebben geleefd in augustus 1914 als man van mijn leeftijd. Plots staan de Pickelhauben voor de deur: ‘de Hunnen’zoals Rudyard Kipling de Duitse invasie noemde die de Eerste Wereldoorlog op het continent bracht.
Moet je de loopgraven in. Bezoek het mausoleum bij Verdun eens . Achter raampjes ligt het resultaat uitgestald van deze voortzetting van politiek met andere middelen. Hopen uitgestalde soldatenschedels: de man is in het Westen namelijk altijd systematisch benadeeld ten opzichte van vrouwen. Die hoefden nooit te vechten, behalve tegen de traantjes als hun man aan flarden was geknald.

Volkerenslag waar de sterkste, nobelste en slimste bovenkomt
Gedreven door een darwinistische overtuiging van ‘volkssuperioriteit’ ging Europa zichzelf te lijf. Waarbij de sterkste natie zou overleven. Het ‘slimste’ volk was dus zo dom dat ze ging oorlogvoeren. Om zo de ‘domme’ mensen te kunnen overheersen, die zo slim waren géén oorlog te beginnen. Zo rolde de oorlogsmachine voort, tot ze bij Verdun en Ieper tot staan werd gebracht.

Ook warmde de aarde toen ongemerkt op. Nu de aarde nauwelijks meer opwarmt maakt iedereen er zich plots wél druk om, wat iets zegt over hoe welvarend en gelukkig we zijn, twee generaties zonder oorlog op eigen bodem:

Scientias.nl twittert: Gigantische krokodillen en hagedissen: klimaatverandering kan de gigantische reptielen van vroeger terugbrengen

Voor die krokodil kan evolueren hebben we ‘m al lang uitgeroeid als het WNF dat ons niet verbiedt. Volgende WNF-zorg:

Middellandse Zee wordt kwallenzee. Mega-explosie van kwallen door oa overbevissing en klimaatverandering


Is dat nu bewezen dan? Nee, maar het zou kunnen als….. een hond en koe was en toch uiers. Ook vonden ze ook weer een ander probleembeestje

Veelvraat van de oceaan – de pijlinktvis- onder druk door verzuring wereldzeeen

Je zou willen dat het WNF hier gelijk had, als dat beest werkelijk al onze vis opvreet. Maar helaas, zoals meestal bij het WNF is het gewoon onzin.

Door een mondiale pH verlaging van 0,0017 pH-punt per jaar als gevolg van oplossend CO2? Terwijl de pH in estuaria door natuurlijke processen als respiratie met 2 punten PER DAG kan veranderen. Dat WNF-bericht moet wel onzin zijn dus. We hebben hier van doen met een academicus die aast op onderzoeksgeld uit de oceaanverzuurpot, en daarom zijn beestje via redenaarskunst koppelt aan CO2. Oceaan-alarmist T. Aran Mooney.

Bomkrater bij Verdun uit 1916, nu bebost

Bart Verheggen twittert

: Interesting portrait of climate scientist Ken Caldeira sfchronicle.com/science/articl… “We’re really pushing the Earth into uncharted territory”

To go where no man has ever gone before: Ken Caldeira is oceaanverzuurder, die verandering uitlegt als risico. Terecht! Iedere verandering brengt risico’s, het leven is anno 2013 dus nog steeds één groot avontuur, de wereld is vol gevaren. We hoeven ons niet te vervelen, en in plaats van elkaar als naties in Europa in loopgraven te lijf te gaan kunnen we al onze energie comfortabel steken in luxeproblematiek. Wat errug, die pijlinktvis.

Ooh nee, we worden dommer!
En nu weten we ook dat al die welvaart en gezondheidszorg ons dommer maakt, aldus 1 Vandaag

De mens is steeds minder intelligent. Het menselijk IQ is in 130 jaar maar liefst veertien punten gezakt. We worden dus steeds dommer. Dat blijkt uit onderzoek van Jan te Nijenhuis van de Universiteit van Amsterdam. Maar zijn onderzoek is niet geheel onomstreden. Want zijn we echt dommer dan 130 jaar geleden of gebruiken we onze hersenen gewoon anders?

De snel fokkende katholieken versus de intelligente protestanten
Door welvaart ontstaat de demografische transitie richting hoogopgeleide vrouwen die minder kinderen nemen, en die daardoor meer tijd hebben om zich zorgen te maken over mogelijke gevolgen van eventuele pijlinktvissen. Terwijl de dommen maar blijven doorfokken, uitkeringen aanvragen en de boel lopen traineren. Maar wat is dom? Bij 1 Vandaag komt in nieuw jasje de Victoriaanse en darwinistische overtuiging- algemeen geaccepteerd 19de eeuws gedachtengoed naar voren dat de domme katholieke Ieren veel harder fokken dan de nobele WASPs (White Anglo Saxon Protestant), zoals Turken en Marokkanen nu weer deze katholieke kindertraditie voortzetten. De meest geregistreerde kindernaam is Mohammed.

Het resultaat zie je in de kinderwagens voortgeduwd door Verweggistaans babbelende tentenkampen. Terwijl de grachtengordelkindjes Sterre en Puk, hoogopgeleid het onderspit delven als hordes kswirretje lispelende bontkraagjes hen omringen. Of zoiets, als we Te Nijenhuis zijn theorie even praktisch maken en vertalen naar de moderne tijd.

Zo zie je maar weer dat slimheid en domheid relatieve begrippen zijn.
Wie gewoon handig gebruik maakt van het systeem is darwinistisch gezien beter aangepast, dan wie werkt voor de kost. Je kunt nog zo slim zijn en belezen, maar tegelijk onhandig en daardoor minder verdienen. Wie in Utrecht Overvecht voldoende overlast veroorzaakt krijgt een begeleide reis naar Parijs van maatschappelijk werk cadeau. De brave kindjes krijgen niets van een overheid die slecht gedrag beloont. Dus passen ze zich steeds meer aan op die overheid zodat ze wel hun loon krijgen, aangemoedigd door boze negers op een vierkwartsmaat die criminaliteit verheerlijken (Hip Hop).
In War of the Worlds van HG Wells uit 1898 wordt de ‘hoog ontwikkelde’ mensheid ook niet gered door haar eigen vernuft. Het zijn bacteriën die de ‘hoog ontwikkelde’ Martianen als blubber verteren. Wells – tevens diplomaat voor de Britse regering- was ook bang dat de lager ontwikkelden zich ten koste van de hogere ontwikkelden zouden vermenigvuldigen, een kind van zijn tijd.

Na een eeuw academisch verantwoord griezelen, kunnen we vaststellen dat mensen dus nog steeds bange wezens zijn in een onzekere wereld. Je zou een genetische oorzaak kunnen zoeken daarvoor, en dan het mensenras eugenetisch verbeteren zodat ze zich niet meer druk maakten over de mogelijke dood van een eventuele inktvis in een onwaarschijnlijke verre toekomst. Ondertussen is mijn mededogen met u.