Candy kan beter een nootje blazen voor Noordzeevissers

Om de Noordzee ‘sterk en gezond’te maken, geeft Candy Dulfer een benefietconcert voor de beroepsleugenaars van Greenpeace op 8 juli. Deze blog toont dat ze beter een benefietconcert voor Noordzeevissers kan geven, die dankzij het sterk water van Greenpeace ten onrechte in de beklaagdenbank blijven zitten. Vanwege haar bedrog en negativistische stemmingmakerij tegen Noordzeevissers verdient Greenpeace enkel een fluitconcert.

Sterk Water werkt al op voorhand, zo toont studie in Science.
De beweringen van Greenpeace vormen altijd een mooi contrast met de werkelijkheid. Dé mondiale studie naar menselijke impact op mariene ecosystemen van het team van Benjamin Halpern, in 2009 gepubliceerd in Science, toont dat onze Noordzeekustzone er ecologisch juist relatief goed voorstaat.

De Nederlandse Noordzeekustzone staat gekwalificeerd in de één na laagste menselijke impactcategorie op het mariene ecosysteem. Samen met de Duitse en Deense Noordzeekust, het Wash estuarium in Engeland en de Doggersbank. Alleen maagdelijk arctisch gebied staat nóg lager gekwalificeerd qua menselijke impact.

De hoogste impact bestaat in het Kanaal, mede door de hoeveelheid scheepvaartverkeer, en verder in de kwetsbare riffen in het Caribisch gebied.

De studie bevestigt wat ik al in de SWNM Bodemwijzer schreef: dat het ecosysteem van de zandige zeebodem van onze Noordzeekustzone relatief onkwetsbaar is voor menselijke invloeden, de fauna is ingesteld op hoge dynamiek. De Noordzee die ‘sterk en gezond’moeten worden, is wetenschappelijk gezien ook geleuter van het zuiverste zeewater. Sterk water, juist ja.

De visserijdruk op de Noordzee daalde sinds 1990 met 40 procent, en blijft afnemen


Domheid van Greenpeace is vergeeflijk
Dat ze geen interesse in wetenschap hebben is tot daar aan toe, ook de VPRO heft al haar wetenschapsredactie op, en de NOS meent al jaren zonder wetenschapsredactie te kunnen: iedere uitzending een tenenkrommend bewijs van het ongelijk. Storender is de pathologische leugenachtigheid van Greenpeace. De club stelt ook:

In Brussel zijn belangrijke stappen gezet om de zeeën te beschermen. Er is een akkoord gesloten over een nieuw visserijbeleid, dat onze zwaar overbeviste wateren hopelijk wat meer gaat ontzien.

Dat is alweer liegen voor de ‘goede’zaak met bittere bijsmaak. Tong, schol, makreel en haring bevinden zich volgens ICES gewoon binnen het niveau van Maximum Sustainable Yield.

De negativistische stemmingmakerij tegen Noordzeevissers is mogelijk met dank aan 2 miljoen extra belastingvrij ontvangen Postcodeloterij-euro’s voor de ‘Oceans’-campagne.

    Waarom laat de visserij dit gewoon over zich heen komen zonder juridische stappen te nemen tegen deze smaad-club? Ik kan dat alleen verklaren door vast te stellen dat zij bange en slappe vaatdoeken van voormannen hebben, geen kerels of heerlijke gehaaide wijven die er gehakt van zouden maken. Kill ‘m all! Punish the deserving!

Greenpeace verdient een fluitconcert
Candy, waarschijnlijk wist je niet beter. Omdat Greenpeace – omzet een kwart miljard euro per jaar- zoveel reclame maakt voor haar eigen onmisbaarheid, ben je er mogelijk ingetuind. Zie hoe media je op het verkeerde been kunnen zetten, en welkom op Climategate waar wij die machinaties ontmaskeren. Het klinkt hard, maar je sax klinkt ook niet altijd even wollig en zalvend. Mijn voorstel is dat je op 8 juli enkel valse noten blaast, een fluitconcert voor Greenpeace.