RZ12IJstijd2

Zoals Climategate.nl al ettelijke malen berichtte blijft opwarming sinds 1995 steeds verder achter bij modelprojecties. Alleen media, milieuclubs en politici warmen sindsdien nog significant op. Nu neemt ook The Economist eindelijk de positie in van Climategate.nl met ‘A Cooling Consensus’.

De Economist was voorstander van CO2-beleid wanneer er dramatische opwarming zou volgen in de orde van 6 graden bij CO2-verdubbeling. Maar bij een magere 1-2 graden deze eeuw komt hun economische verstand weer boven. Dan is de schade van klimaatbeleid voor de economie vele malen groter dan opwarming zou aanrichten: een chemokuur om een verkoudheid te bestrijden.

De kans op slechts weinig opwarming neemt toe: de Economist wil liever 20 jaar wachten met CO2-beleid tot klimaatmodellen verbeteren, en inzetten op adaptatie. Exact wat onze Marcel ook al schreef in ‘De Staat van het Klimaat’, waarna journalisten als Hein Strop of dat gansje Chaudron van Trouw hem aanvielen voor het feit dat hij zijn hersens gebruikte. Media serveerden ons steeds af als ‘die gekke septisieee’. Mijn verklaring voor dat gedrag: gewoon omdat journalisten de domste beroepsgroep zijn die zichzelf niettemin het sterkst overschatten; terwijl gevatheid en grote mond toch iets anders is dan intelligentie.

Mijn opinie over zelfbenoemde kwaliteitsjournalisten als Paul Luttikhuis – ze zijn lui, meestal te links, en altijd dom- wordt nu ook door de Economist gedeeld:

Whether or not dramatic climate-policy interventions remain advisable, they will become harder, if not impossible, to sell to the public, which will feel, not unreasonably, that the scientific and media establishment has cried wolf.

Dan hoort u het nog eens van een ander.
De enige reden dat linkse academici en journalisten overdreven alarm sloegen over klimaatverandering was om ze schrik aan te jagen. Ze wilden zo maatschappijverandering bewerken, en dan samen het gevoel hebben deel van een ‘voorhoede’te zijn. Angst aanjagen doet politici dan eerder economisch irrationele beslissingen nemen, die ze bij gezond verstand en nuchtere risicoanalyse niet zouden nemen.

Links werkt averechts, in politiek én media
Zoals wat de salonsocialisten van PvdA (partij van de zelfbenoemde kwaliteitsmedia) nu willen: voor 500 Megawatt overcapaciteit aan (wind)stroom 6 miljard euro subsidies geven (Wind op Land), terwijl ons land 6 miljard euro extra moet bezuinigen.

Dus NOS, Volkskrant, NRC, Trouw, Vara en alle media die het ventileren van linkse urbane opinies verwarden met kwaliteitsjournalistiek: biedt je excuses aan bij het Nederlandse volk en geef een mediaverklaring af:

Wij hebben u stelselmatig eenzijdig voorgelicht over klimaat en milieu, gewoon om ‘lekker mee te doen’en het gevoel te hebben een intellectuele voorhoede te zijn. Wij bekeren ons en zullen weer bij de feiten blijven in plaats van meehuppelen met de milieubeweging.

Wanneer journalisten-narcisten tot kritische zelfreflectie in staat waren zou dat zo maar eens gebeuren. Nu zijn alleen wij, Marcel Crok, Simon Rozendaal (als eerste) en een zeer kleine minderheid op het goede spoor gebleven. De waarheid ligt ook niet ‘in het midduhh’ (@*#*$!!!!), maar daar waar het bewijs ligt.