Een filosoof-biologe Kirstin Shrader-Frachette van de Universiteit van Notre Dame gaf een lezing aan de TU Delft over het docteren met data in wetenschap. Volgens de universiteitskrant Delta van de TU Delft, werd ze direct boos toen aanwezigen kritische vragen gingen stellen, terwijl ze een minuut eerder nog open debat bepleitte.

Data docteren?
Haar voorbeeld betrof Climategate, waarbij ze inging op Hide the Decline, en het gerommel met boomringdata. Mike’s ’trick’to Hide the Decline is de meest beruchte zin uit de CLimategate-emails, die ging over het vervangen van boomringdata (die een temperatuurdaling tonen) door instrumentele, zónder dit adequaat te vermelden, terwijl die afwijking iets zegt over de betrouwbaarheid van boomringdata als proxies.

I’ve just completed Mike’s Nature trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (ie from 1981 onwards) and from 1961 for Keith’s to hide the decline.

De filosofe neemt echter uit derde hand kennis van de links-academisch establishment-versie van CLimategate, om zo Michael Mann en Phil Jones vrij te mogen pleiten.

She illustrated her case by the trimming of data by the British climate scientist Dr. Phil Jones – a case that led to the infamous Climate Gate in 2010. E-mail communication of Jones referring to climate scientist Michael Mann (known from the ‘hockey stick graph’) and containing words as ‘trick’, ‘hide decline’ got hacked and was used to bring Jones as well as all climate researchers into discredit. Funded activists made it look as if global warming was a conspiracy.

When someone from the public questioned the alleged scientific consensus on climate change since 1993, another Dr. Shrader-Frechette leashed out saying she didn’t want to discuss with someone who didn’t agree with established scientific institutions

Pier Vellinga: Hide the Decline had nooit gemogen
Ze moffelt hun gedokter onder het tapijt als complot van gemene olie-industriemannetjes die met geld smijten naar bloggers als ons om die arme integere wetenschappertjes als Michael Mann en Phil Jones in diskrediet te brengen. Zónder ook maar de moeite te nemen om te zien wat Climategate écht inhield.

Climategate laat zien, dat deze ‘wetenschappers’controle van hun werk door derden (McIntyre) afweren, de wet overtreden, en van hun data een rommeltje maakten. Dat dit door anderen (te) ver werd opgeblazen, doet niets af aan dat feit: zelfs Pier Vellinga erkent nu: ‘HIDE THE DECLINE HAD NIET GEMOGEN‘.

De mainstream van het academish establishment geloof én verdedigt deze botte leugen – de industrylobby die integere wetenschappertjes zo pijn doet. Zonder zich te WILLEN afvragen of die versie wel klopt. Men is alleen bezig met het verdedigen van de eigen stam. Wetenschappers zijn echter ook gewoon mensen op zoek naar status en onderzoeksgeld, in het geval van Phil Jones vele miljoenen euro’s die hij aan zijn status als IPCC’er dankte. We zien dat de gehackte CRU ook aasde op geld van Shell en BP.

Het is in Duitsland nog erger.
Een kritische journalist, Michael Miersch die een lezing gaf over de anti-humanistische wortels van de milieubeweging werd door het Milieuministerie op een zwarte lijst gezet, die ze in brochurevorm uitgaven.

De Duitse vereniging voor wetenschapsjournalisten WPK heeft deze actie van de Duitse overheid nu scherp veroordeeld.

The Science Press Conference] finds it unacceptable that individual journalists are being publicly paraded by the German Environment Agency, and portrayed as being as incompetent only because they are criticizing leading scientists. The government body names the journalists who have opinions that ‘correspond to the state of knowledge of climate science’ in its brochure on climate change: ‘And indeed the warming continues’.