De Appalachen (VS) bron van het bos dat Essent in kolencentrale verbrandt voor miljarden euro's subsidie

De Appalachen (VS) bron van het bos dat Essent in kolencentrale verbrandt voor miljarden euro’s subsidie

De Amerikaanse milieugroep Dogwood Alliance start een nieuwe campagne tegen grootschalige door Nederlandse overheid gesubsidieerde vernietiging van Amerikaans bos in de ‘Our forests aren’t fuel’-campagne. Wij van Climategate.nl besteden als enige aandacht aan deze door bestuurders als VVD’er Bert Pauli en Henk Kamp (PvvdA) gelegitimeerde vorm van milieucriminaliteit, waarbij de voormalige nutsbedrijven als Essent hun zakken mogen vullen met belastingmiljarden.

De Nederlandse milieubeweging/ mediasukkels (Trouw, NOS cs) zwijgen de vernietiging dood van duizenden hectares natuurbos in Georgia- gesubsidieerd door de Nederlandse overheid om bij te stoken in de Amercentrale. Nu ook via de ‘Green Deal’ bij andere ex-nutsbedrijven. Dit grapje kost de belastingbetaler niet alleen vele miljarden euro’s, het levert ook netto extra CO2-emissies, zoals ik al toonde. Gelukkig hebben we in de VS nu een medestander en ik heb al contact gelegd.

Opnieuw bevestigd: bosontginning en verbranding verhoogt CO2-emissies
Interessant is de studie in Global Change Biology die zij aanhalen. Die studie van Thomas Buchholz lijkt te bevestigen wat ik al in mijn laatste posting schreef over milieucrimineel en VVD-oplichter Bert Pinokkio Pauli en zijn Stichting Essent Sustainability Development: biomassabosbeheer is vaak vele malen intensiever dan beheer voor zaaghout met selectieve dunningen, en heeft daardoor in de bodem ook hogere CO2-emissies.

dogwood_alliance

Dogwood Alliance recht in alarmistische klimaatleer
Wie denkt, die gekkies van Climategate.nl zijn die septisieee die samenspannen met de olie-industrie- zeg maar de gemiddelde kwaliteitsjournalist/linkse mediasukkel- heeft bij Dogwood Alliance geen enkele uitvlucht. Ze zijn volslagen recht in de klimaatcatastrofeleer;

But paper is only one reason to care for Southern forests. They also play a vital role in combating climate change, a role currently threatened by an emerging practice of burning forests for fuel. To stand up for our climate and protect our forests, we’ve added new campaigns to support the Carbon Canopy and fight against the bioenergy boondoggle.

Ze komen voort uit de traditionele milieubeweging met een anti-industriële tic: het is dus zaak om hun claims eerst goed te toetsen. De linkse medemens is nogal eens geneigd tot een leugentje voor de goede zaak, uw kwaliteitskrant staat er dagelijks kritiekloos vol mee.

Ik deel de standpunten van Dogwood niet beslist, zoals hun campagnes tegen het PEFC-houtkeurmerk. Hoe doorzichtig, hun voorzitter zit in de board van goedgedragskeurmerk-concurrent FSC. Keurmerken zijn per definitie geen garantie voor goed bosbeheer, ze zijn vooral garantie voor meer papierwerk en papier kost bomen. Ook bij FSC kun je vanzelf iets vinden, en ieder omgehakt bos ziet er weinig duurzaam uit. Een keurmerk kan de wet en de overheid niet vervangen.

Overheid niet alleen vijand van burger, maar ook van natuur
Maar … De vijand van mijn vijand is mijn vriend, en je moet de linkse medemens meegeven: gelikt campagne voeren en hun politieke zielsverwanten bij media bespelen kunnen ze wel! Dus heb ik al even contact gelegd, en wie weet vloeit er een vruchtbare samenwerking voort, waarbij we de handel en wandel van Green Gold verder kunnen blootleggen, en Bert Pinokkio Pauli (Vijanden van Vrijheid en Democratie) verder aan de schandpaal kunnen nagelen tot hij spijt betuigt voor zijn leugenachtige beantwoording van Statenvragen.

We kunnen bewijzen dat de overheid niet alleen vijand van de burger is, maar ook de grootste vijand van natuur en milieu, met klimaatbeleid als momenteel belangrijkste drijver daarvan. Succesvol milieubeleid begint met minder overheid en meer burgers die zelf verantwoordelijk zijn: dat betekent ook dat minder eigen verantwoordelijkheid leidt tot meer overheid, als moeder die alles wel opruimt. Kudo’s generatie ’68, maar nu zijn wij aan zet.

Zo, dit was alweer mijn 900ste blog voor Climategate.