opgeenstijl2907

 

Gisteren haalden we voor het eerst sinds lange tijd weer eens een citatie op geenstijl.nl. Niet meer wat het geweest is want het leverde maar 500 extra bezoekers op. Toch leuk. Zeker ook om de reacties te lezen. Heel erg leuk vond ik deze van Witte Geit? Dat is Brabants voor “weet jij het?”:

En ipv DUURzame wind heb ik ook liever GOEDKOOPzame kolen om het water te verwarmen voor mijn kopje thee

Als PR-man zag ik meteen de kracht van de suggestie om onze frequente woordgrapjes over DUURzame energie meer kracht bij te zetten met een tegenhangend begrip. Nu wil ik graag jullie hulp om de mooiste te verzinnen. Misschien is GOEDKOOPzaam nog niet de besten, want de aanhangers van het voorzorgprincipe zullen vast gaan roepen dat “goedkoop uiteindelijk duurkoop zal zijn”. Het Stern-rapport heeft tenslotte bewezen dat de kosten over 100 jaar hééééél hoog zijn. Ik dacht aan BETAALBAARzaam omdat dit een neutraler begrip is. Maar dan mis je weer dat als je het slim aanpakt energie niet betaalbaar maar spotgoedkoop zal zijn. Dan maar SPOTGOEDKOOPzaam misschien ook refererend aan de spot markets waar het prijspeil van onze toekomstige ultragoedkope energie bepaald zal worden. Ook leuk zou kunnen zijn SLIMzaam omdat je dan de tegenstander in het hart raakt door te suggereren dat zij de dommen zijn.

Kortom: denk mee, doe nog meer suggesties en laten we dan samen onze keuze bepalen. Voegen we weer een woord toe aan de Dikke van Dalen. Groeigas hadden we al!