Bodemberoerder6
In de natuur is alles vies ‘onveilig’ en gevaarlijk ‘moeders let op uw kinderen’ en anders gewoon ‘zielig’. De computerspelletjes-I-pad met duizenden apps, vetvegen, snotresten en miljarden bacterieen is ‘schoon en veilig’. Hoe krijg je zo’n beeld op de natuur bij urbaan opgevoede jonkies weg, zodat ze na 1 middag omslaan van ‘ik wilde dat ik wel 1000 uur op mijn I-pad kon spelen’ naar ‘De natuur is veel mooier dan mijn iPad’?

Door:

  1. ze een dagje mee naar Texel te nemen, te garnalenvissen met de TX10 van een kale bodemberoerder/milieucrimineel, garnalen pellen, krabbetjes vangen, kreeft tillen bij de Texelse Visspecialist, mosseltjes rapen, en ’s avonds koken, oesters rapen en naar de Hors – De Woestijn- door het zand te rollen
  2. iedere Groen Links/PvdA -gezinde bureaudiversiteitsmedewerker of hysterieverspreidende linkse kantoorklerk (journalist) uit de Randstad die het ooit nog waagt het woord ‘duurzaam’, ‘de klimaatverandering’of ‘biodiversiteit’in de mond te nemen zodat hij ecologische smetvrees aanwakkert bij jeugd (of nog erger….idealisme) standrechtelijk te executeren. Radbraken en vierendelen heeft mijn voorkeur – al was het alleen al omdat het zo lekker rauw klinkt- maar als er pijnlijker wijzen zijn valt daar best over te vergaderen.

Ik heb het bij de milde variant 1. gelaten. In plaats van een app, wil mijn kleine logé nu gewoon oesters rapen bij eb. In korte tijd alles laten ruiken en proeven dat mij aan natuur bindt.

Daarom, TX10 opnieuw bedankt en ook de medewerker van de Texelse Visspecialist in Oudeschild, die een oester slachtte voor mijn matje en die een dikke kreeft uit het water tilde, zodat hij ‘m mocht beethouden. De natuur is dat wat echt bestaat, je wijst op het hier en nu, onnatuurlijk is wat je daarvan afleidt inclusief het voltallige baantjes-, subsidie en fondsenjagende propagandacircuit dat we kennen als ‘de milieubeweging’.