Het item in het NOS Journaal van 12 juli over de krankzinnige houtkap van oerbossen in de VS voor onze biomassabijstook was de knuppel in het hoenderhok. de Volkskrant of toch tenminste Michael Persson is al zo klaar met duurzaamheid dat hij onlangs niet allen loftuitend schreef over Cees Le Pairs windscepticisme (zie Hans Labohms verbaasde reactie) dat men nu ook flink uithaalt naar biomassa. Op hoop van zege hieronder het artikel integraal.

vk_biomassa1vk_biomassa2

Hoeraatje ook voor het PBL dus. Er zit wat schot in de vastgeroeste posities.

renewables_share

Bjorn Lomborg postte onlangs nog deze grafiek over de “promise” van renewables. Plaatst het allemaal weer een beetje in perspectief. De titel van de Engelstalige bestseller die ik ooit ga schrijven is bij deze bepaald: 1850! Why big environment wants you back there. Goed?