vleermuiswindmolens

In Duitsland is het breaking news: het Bundesumwelt Ministerium (BMU) heeft voor 1,1 miljoen euro een onderzoek laten doen naar de slachting onder vleermuizen door windparken, maar de onderzoekers zijn anoniem en de gegevens niet openbaar. Er is alleen naar buiten gesijpeld dat de 25.000 Duitse windmolens gezamenlijk 250.000 vleermuizen per jaar doden. De Gesellschaft zur Erhaltung der Eulen (EGE), die ook de belangen van vleermuizen behartigd, heeft nu een verzoek gedaan om een overzicht te krijgen van de installaties die de grootste moordmachines zijn.

Uiteindelijk doel van de anonieme studie onder leiding van Prof. Dr. Michael Reich van de Leibniz Universiteit Hannover is om in samenwerking met de energiebranche (Enercon) te onderzoeken welke aanpassingen aan de operatie van windmolens mogelijk zijn om het moorden te stoppen. Inmiddels heeft het BMU een vervolgstudie van 962.884 euro bij het zelfde anonieme onderzoekersteam geland om te komen tot “methoden voor onderzoek, voorspelling en reductie van het botsingsrisico met vleermuizen”. Eufemistisch is het project gedoopt: “vleermuisvriendelijke bedrijfsalgoritmen”.

Je zou nu kunnen zeggen: 10 beestjes per windmolen per jaar is toch niet veel. Gelukkig zijn onze oosterburen veel romantischer dan dat. Ze zijn buiten zinnen. Alle grote media pakken de story inmiddels op: Stern, Focus, Die Welt, Spiegel, Sächsiche Zeitung. En hier nog de hele riedel aan andere publicaties op Google News. Zelf heb ik het verhaal zoals gewoonlijk van Notrickzone.com (en eerder al een mailtje van Mathieu). Gosselin heeft het op zijn beurt weer van de website Kreiszeitung.de. Dat medium kopt: Todesfalle Windrad – Studie berichtet von Fledermaus-Sterben.

Ik denk dus dat dit in Duitsland nog een venijnig staartje krijgt al was het omdat Duitsers na het NSA-schandaal hun buik vol hebben van geheimzinnig gedoe. Het zal in elk geval de Groenen stemmen kosten en de winst van CDU/CSU + FDP bezegelen bij de aanstaande verkiezingen. Op weg naar het stemhokje passeert elke Duitser tenslotte al een woud aan windmolens. Duitsland is kapot! “Maar Duitsland doet het zo goed economisch”,  vraag je? Nee, volgens Hans Olaf Henkel is de Energiewende een truc om de Duitse economie af te remmen omdat een echt boomende Duitse economie, wat met schaliegas makkelijk haalbaar is, definitief het einde zou betekenen van de Euro en het Europese project as we know it. Dus rijst de vraag: zullen we ooit de vleermuis gaan aanbidden als de redder van de Europese economie? Ik stel voor dat iedereen op 21 september bij de demo van de PVV (tekenverzetaan.nl) buttons draagt met een afbeelding van een vleermuis en WINDENERGIE NEIN DANKE. Hierover later meer.

Maar hoe zit het met een vleermuisstaartje in Nederland. Gewoon hier past boem in ons eigen landje dat onder Rutte niet  meer visie heeft dan blind Duitsland achterna te hollen. Heel graag kom ik erachter wat er is gebeurd achter een arrest van de rechtbank Breda van mijn verjaardag 31 december 2012. We citeren de Telegraaf:

Vleermuizenleed door windmolens

Op last van de rechtbank in Breda komt er aanvullend onderzoek naar het aantal vleermuizen dat sterft door windmolenpark Sabinadijk in het Noord-Brabantse Heijningen.

Deskundigen schatten dat elk jaar 59 gewone vleermuizen en 17 zogeheten ruige dwergvleermuizen zich te pletter vliegen tegen de wieken van de molens. De rechter oordeelt dat met die aantallen de Flora- en Faunawet wordt overtreden. Er moet daarom nader onderzoek komen naar maatregelen die de vleermuizensterfte doen afnemen. “Iedereen die zelfs maar per ongeluk een beschermd exemplaar doodt, overtreedt de wet. En als dat opzettelijk gebeurt, is het zelfs een misdrijf”, zo motiveerde de rechter het vonnis.

Ik stuitte hierop op zoek naar een plaatje voor dit artikel. Kom ik op dit artikel van savetheeaglesinternational.org.za: Dutch court: windfarm violates the law. Blijkt die Zuid-Afrikaanse website bol te staan van waardevolle informatie in de strijd tegen het windspook. Ook de zeer informatieve Amerikaanse site wind-watch.org heeft het nieuws uit Breda. Een simpele search op Climategate.nl op Breda leert dat wij de uitspraak van de Bredase rechter hier niet hebben gehad.

hogerberoep

 

Kijkend naar meer nieuws over het windpark Sabinadijk zie ik dat er recent hoger beroep is aangetekend. Ik heb even geen zin te betalen voor nieuwsbank dus wie duikelt het hele artikel even voor me op (zie link). Maar goed: de Duitsers zitten er al bovenop nu en het gaat nu om veel meer dan een lullig Sabinadijkje. Het gaat bijvoorbeeld om onze hele toeristisch nog zeer waardevolle Noordzeekust, waar zoveel windmolens zijn gepland met het verraad van de SER dat dit bij uitvoering gegarandeerd gaat leiden tot reële klimaatverandering door luchtmening in heel Nederland.

Landelijk protest 21 september
Bij deze alvast mijn op roep voor donaties voor een grote protestactie op 21 september in Den Haag. We hebben deelnemers nodig. We hebben geld nodig voor spandoeken. En 350 euro per uur vliegen boven het protestgebied op het Malieveld. Welke tekst: STOP WINDENERGIE? STOP RUTTE STOP WINDENERGIE? WINDENERGIE NEIN DANKE! Of alledrie? Ik maak daar nog een apart bericht over. Maar wil je toch doneren begin dan alvast via de betalingsgegevens rechtsboven. Vermeld bij je donatie: stop windenergie.