8832953

“Rusland beschermt de olieindustrie, wij het arctisch gebied”, zegt een woordvoerster van Greenpeace in onderstaande video. Als ik deze newspeak vrij moet vertalen naar wat het echt betekent kom ik op:

Rusland vecht voor het behoud van welvaart en beschaving, wij strijden voor barbarij en terugkeer naar de ellendige tijd dat de natuur machtiger was dan de mens

Kies dus zelf waar je komend jaar je donatie naar over maakt. Naar de redactie van Climategate.nl of naar de barbaren. Greenpeace heeft wel weer gigantische publiciteit gescoord. Mooie persfoto ook hierboven! De media tuimelen over elkaar heen om te melden dat Greenpeace de Karazee heeft verlaten nadat de kustwacht dreigde te gaan schieten. Je kunt het dreigement in Engels met Russisch accent terughoren in onderstaande video. Vooralsnog zijn wij het enige medium dat de zaak omdraait (of eigenlijk rechtzet) en laat zien dat Rusland gewoon een punt heeft en dat onze marine dit al eerder hadden moeten doen toen Greenpeace moorddadig jegens de vissers betonblokken in de Noordzee stortte. Puntje mbt visserij: vissserijnatie IJsland wil niet meer bij de EU.

[youtube id=”W2ShfEGtioY” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Komen we op Nieuw-Zeeland dat in 2008 al die liefdadigheidsorganisaties de ANBI-status afnam, die veel geschreeuw en weinig wol bieden (only sizzle and no sausage). Juist nu speelt het hoger beroep dat Greenpeace samen met andere organisaties heeft aangespannen. Ik vind het dan weer leuk dat de advocaat van de Charities Registration Board een gevalletje nomen est omen is: Peter Gunn. De advocaat van Greenpeace? Mr. Salmon! Lees het hierrr. Cruciaal in de zaak is het woordje ancillary (neven). Activisme moet een nevenactiviteit zijn van een organisatie om als charity in aanmerking te komen. Wordt het hoofdzaak dan is het basta. Een prima model voor Nederlandse wetgeving op dit punt. Kamervragen?

PS Wat Rusland doet met de homo’s acht ik een kwalijke zaak. Maar dat we terug moeten naar meer masculiene waarden om de feminiene milieubeweging te kunnen verslaan is evident!