De overheid als ethische leermeester vermoordt voedselproducenten

De overheid als ethische leermeester vermoordt voedselproducenten


Vandaag bericht de Telegraaf, wat ook Dick Veerman van het topblog Foodlog al meldde: terwijl de Brusselse bureaucratie uit idealisme de productie verbiedt van het legbatterij-ei, zetten andere Eurocraten onder het mom van een idealistische visie op vrijhandel de grenzen open voor….het legbatterij-ei uit de Oekraine, India en vele andere landen waar de kooikip onbekommerd tegen lage productiekosten haar eitjes legt.

Dictatuur van wereldvreemde ‘ethici’
De Europese Industrie zal grootschalig de goedkopere legbatterij-eieren afnemen, terwijl onze eierproducenten -die steeds hogere kosten maken om aan de eisen van dieractivisten te voldoen- tegen faillissement aan lopen.

Met name Franse en Nederlandse eierboeren kunnen hun verplichte scharreleieren in de scharrelstal- met hogere productiekosten aan de straatstenen niet meer kwijt. Ondertussen wil onze PvdA-kakel Sharon Dijksma ook het snavelkappen verbieden, waardoor boeren worden gedwongen een soort kippenvilla – twee hennen per vierkante meter met massagetafel te bouwen. Kappen is nodig wanneer je kippen vrij bij elkaar zet. En zo’n open kippenboerderij, dan heb je weer meer kans op besmetting met vogelgriep. Gebeurde hier in Friesland recent nog, hele bedrijven geruimd.

Waarmee concurrerend zijn op de wereldmarkt onmogelijk is voor onze eigen voedselproducenten. Met dank aan onze wereld(markt)vreemde politici- opgehitst door even wereldvreemde dierfanatici -meestal van PvdA/Groen Links-origine en hun vrinden van de mainstreammedia, die onze voedselproducenten om zeep helpen met één of ander ethisch klinkend excuus.

Onze voedselproducenten gesandwiched tussen bureaucraten en bankiers
Het klinkt net als in de visserij, waar het Ministerie van Economische Zaken (Ton IJlstra, Marjan van Creij, Hans Lammers et al) onze vissers om zeep helpen met overregulering, verplichte vergadersessies met politiek gemotiveerde milieufanatici en visverboden, terwijl het CBI van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de dump subsidieert van goedkope Vietnamese kweekvis op de Nederlandse markt: dat heet dan ontwikkelingshulp. Terwijl de Noordzee vol vis zit, kan visserij dankzij oplopende kosten door overregulering en gesubsidieerde bedrijfshinder (Economische Zaken subsidieert de antivisserijclub Stichting de Noordzee, waarmee vissers gedwongen in overleg moeten) nauwelijks nog uit. Momenteel speelt al de discussie dat vissers op dek alle vissen moeten verdoven….

Tegelijk weigeren banken nog te investeren in kleine ondernemers, en gooit Deutsche bank alle midden- en kleinbedrijf pardoes uit haar portefeuille: levert ze niet genoeg winst…. Zo raakt ons midden- en kleinbedrijf gesandwiched tussen linkse bureaucraten en bestuurders van Dijksma-kaliber aan de ene kant, en graaiende bankiers aan de andere kant.

Hoe kán het toch dat onze economie naar z’n grootje gaat, vraagt u?
Het is echt een mysterie….Laten we een academische ‘deskundige’ vragen, hier kom je met gezond verstand en logica niet uit. Laten we tegelijk tijdens de diepste economische crisis sinds de jaren ’80 tegelijk nog 24 miljard euro lasten verzwaren om zo bij bestaande overcapaciteit aan stroomproductie nog even een paar gieg overcapaciteit aan windmolens te bouwen, kudo’s PvdA/de milieubeweging. Het is wérkelijk een mysterie, waarom we in een recessie blijven.

Je kunt het ook idealistisch uitleggen: het is goed dat onze economie implodeert, dan leren we weer genoeg te hebben met minder….Kan Dijksma ook eindelijk eens succesvol afslanken…