roos_vonk_geneukt

Het is ongelofelijk! Roos Vonk, jawel dé Roos Vonk. Diederik Stapel. Gezamenlijk persbericht: vleeseters zijn hufteriger, asocialer, egoïstischer en eenzamer dan andere mensen. Hoewel veel uit de periode van de onthulling van Stapels fraude van het web is gewist – ook van roosvonk.nl – quoten we de voormalig voorzitter van Wakker Dier nog even:

Onzekere mensen zijn eerder geneigd om vlees te bestellen, omdat dat hun een gevoel van superioriteit geeft. Volgens de vier wetenschappers heeft het eten van vlees namelijk ook een symbolische waarde. “Denk aan rijden in een Hummer of in een Fiat Panda. Met beiden kom je er, maar een Hummer is stoerder”, zegt de Nijmeegse hoogleraar Raas Vonk. “Vleeseters denken ook meer in termen van dominantie en hiërarchie dan vegetariërs (bron)”

Nu vraag ik me af hoe de dames en heren psychologen en sociologen in academia de tweet van Roos Vonk duiden die ongetwijfeld ook een dezer dagen door haar van internet zal worden verwijderd al dan niet na een nieuwe berisping van haar universiteit. Misschien bied deze “psychoanalyse” van Vonk op leugens.nl nog een interessante kijk op Vonk. Kijken we nog even naar de retweeeters van haar venijnige epistel.

giorgiodebruijn

Wie retweet nu zoiets lelijks en gemeens van mevrouw Vonk? Onder meer @climategatenl nog voor ik dit bericht tikte. Maar ook ene Giorgio de Bruijn die allergisch is voor dom-rechts en die de uitvinding van de landbouw de rootste ramp ooit vindt. Dan is er nog iemand die zich The Relayer noemt en die “een verlichte kijk op de wereld” wil bieden met dit blog. En dan is er Jan-Jaap van Peperstraten. Wie is dat ook alweer? En de twitteraar @thruthdigger die als motto aangeeft: Let’s end exploitation and repression of humans and nature. Dit is toch wel spul wat de AIVD tegen een “prisma” mag houden wat mij betreft. Ik vind dit toch een beetje RARA en een beetje Duyvendak allemaal.

Gelukkig maant Henri Bontenbal de boel tot kalmte…

… en is er een derde die Roos Vonk erotisch vindt…

… en Paul Metz de tweedehandsautoverkoper van INTEGeR Consult for Sustainable Innovations vergoelijkt het allemaal natuurlijk…. wiens brood men eet….