schellnhuber_merkel

NIEUWE VIDEO TOEGEVOEGD! – Eergisteren filosofeerde ik over de vraag welke video het in zich heeft in belangrijke mate het klimaatbolwerk te slechten. An Inconsistent Truth die op 23 september uitkomt lijkt me een kanshebber. Maar nu begin ik te denken dat één sloophamer zelden alleen komt. Net als speculanten gezamenlijk de stressvastheid van een beurskoers testen zo zullen sceptische creatieven uit alle hoeken en gaten komen om hun pijlen af te vuren en te kijken wat er gebeurt. Timing alles. Dat geldt zeker voor de mensen achter het Das Klimamanifest von Heiligenroth. Op het Youtube-kanaal Klima Manifest vuren zijn 10 maandagen lang kanonschoten af op Joachim-Schellnhuber en zijn Potsdam Insitut für Klima (PIK).  

De timing van de 10 Unangenehme Wahrheiten über Hans-Joachim Schellnhuber is werkelijk verbluffend. De 10 video’s + 1 trailer zijn allang klaar na 3 maanden research in de afgelopen zomer. Maar ze worden nu gedoseerd op het Duitse publiek losgelaten om de kans op een viraal effect te maximaliseren. De (iets te langdradige) trailer staat nog op 524 weergaven. De eerste release – herinner je je himalayagate nog? – heeft er 2.746. De tweede release heeft er helaas pas 1411. De derde die gisteren is verschenen heeft er al 1054. Ik heb hem net hieronder toegevoegd. Bij de vierde is het al de dag na de bondsdagverkiezingen.

Merkel wordt herkozen. Dus gaat het er juist om om in de fase van coalitiebesprekingen en regeerakkoord het lijntje tussen Merkel en Schellnhuber te kappen. Er komen dan nog 6 maandagen met 6 video’s. Stel de trend zet door en we gaan van 2.135 afgelopen week naar 5.000 deze week etc. etc.. Dan weet heel Duitsland op 4 november dat Hans-Joachim Schellnhuber een charlatan is. Ideetje voor Nederland met Jacqueline Cramer of Pier Vellinga? Mocht het IPCC eind september besluiten dat men weer serieuze gerespecteerde klimaatwetenschap wil bedrijven dan zijn deze namen toch al de eerste rotte appelen die uit de boom gaan vallen. Maar dat is speculatie.

IPCC of niet. Als Merkel Schellnhuber na haar herverkiezing dumpt en snel eens gaat dineren met Tony Abbott en dan een historische toespraak gaat houden in de trant van:

“Deutschland, wir haben geirrt! Wir wollen den Standort Deutschland wieder fit machen. Wir wollen bezahlbare Energie für alle. Wir zweifeln an die Klimakatastrofe. Wir haben die Charlatane die uns betrogen haben entlarvt!”

Als dat gebeurt dan krijgen we een hete herfst in Duitsland en Europa. Dan valt het ijzeren gordijn opnieuw! En nu snel de video’s kijken….

Video 3 – Lineaire relatie temperatuur en CO2?
[youtube id=”f5JajqHiMlM” width=”600″ height=”340″ position=”left”]
Heb je moeite met Duits zie dan hierrr voor Engels.

Video 2 – Scenario’s of prognoses
[youtube id=”VoFcL-6YHiw” width=”600″ height=”340″ position=”left”]
Engels nog niet beschikbaar.

Video 1 – Himalayagate
[youtube id=”zIUwtbEpdYw” width=”600″ height=”340″ position=”left”]
Heb je moeite met Duits zie dan hierrr voor Engels.

Trailer
[youtube id=”KjKlcWs9qi4″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Deze post komt elke maandag bovenaan het blog te staan en zal dan ook de nieuwste video bevatten. Voor wie geen Duits kan, zal ik bij elke video de artikelen van Pierre Gosselin bijvoegen die veel van de gesproken teksten vertaalt naar geschreven Engels.