geldbombe

De wens is de vader van de gedachte en met Romney versus Obama zat ik helemaal mis. Vandaag echter lanceer ik de voorspelling dat de Alternative für Deutschland in de Bundestag komt na de verkiezingen komende zondag. Hierboven zie je hoe het deze nieuwe partij is gelukt om binnen 48 uur 432.761 euro op te halen met een Geldbombe en dito Facebookpagina! De Facebookpagina van de partij heeft 70.692 likes, waaronder de mijne. In de peilingen staan ze op 4% en dus gaan ze met een procentje meer de Bondsdag in. Ik denk dat Duitsland voor het eerst verrast gaat worden door een Fortuyn-effect waarbij mensen in het kieshokje stiekem toch AfD kiezen. Ik zeg 8%!

[silverlight: http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap, 530, 306, version=sl.1.8.4#episodeID=16075853]
Hoe nodig dat is zie je als je kijkt naar Tegenlicht van afgelopen maandag (H/T John Kenner). Ga er even voor zitten. Ja de VPRO kan wel wat, behalve dat ze stekeblind domeinafhankelijk zijn want even makkelijk hadden ze een dergelijk sceptische klimaatdocu kunnen maken. In plaats daarvan komen ze met klimaatporno.

Welke conclusies kunnen we trekken uit de docu? Wat mij betreft dat:

  • Klimaatactivisme en euroactivisme dezelfde onwetenschappelijke elitair-utopische wortels delen
  • Dat klimaatkosten én eurokosten onevenredig bij de gewone man landen terwijl special interests profiteren
  • Dat het ondenkbaar is dat Duitsland werkelijk oneindig lang 10% van haar BNP aan Frankrijk gaat afdragen
  • Dat er en nieuw woord moet komen in het Nederlands en Duits voor financiële schuld. Engels heeft guilt en debt. Slimme man die Soros.
  • Dat de AfD echt voet aan de grond zal krijgen in het Duitse politieke bestel

Ho stop! Ik voorspel niet direct dat de AfD in de regering komt onder Merkel. Allerminst. Kijk wat de opponenten er zelf over zeggen. Ik denk wel dat als de AfD onverwacht groot wordt en de FDP de kiesdrempel mist dat Merkel dan wel met de AfD zal moeten regeren. Maar de FDP zal het toch wel net redden. Tamtam van de AfD vanuit de oppositie ertoe zal er dan toe bijdragen dat een eventuele nieuwe Gelb-Schwarz coalitie gemakkelijker opschuift naar het uiteindelijke uittreden uit de euro. Dat kan nog wel een paar jaar duren maar het zal gebeuren. Op korte termijn vrij snel na haar herverkiezing zal Merkel komen met verrassende draaien. Na afloop van de revolutionaire terugtrekking van het IPCC-conferentie die in de Duitse media breed zal worden uitgemeten, zal ze plotseling aankondigen dat Duitsland haar suïcidale all-pain-for-no-gain duurzame energie wet (EEG) gaat afbouwen (als de FAZ al tegen is!). Schellnhuber zal worden ontslagen, net als de alarmist Tim Flannery in Australië. En dan zal gebeuren wat Hans-Olaf Henkel heeft voorspeld: bevrijd van de EEG groeit de Duitse economie nog procenten harder en klapt de as Frankrijk-Duitsland en daarmee de euro sowieso.

Dus we kunnen op dit moment niet zeggen wanneer het gebeurt maar wel dat het gebeurt: Duitsland en vazalstaten als Nederland, Denemarken, Finland en Oostenrijk zullen binnen luttele jaren als blok uit de euro stappen. Rutte en Samson gaan de geschiedenis in als de absolute lulletjes van de 21e eeuw (vind ik een lichter en leuker begrip dan wat Wilders nu weer heeft verzonnen voor Mark). Als partijen zoals het CDA het euro standpunt van AfD tijdig overnemen kunnen zij in het centrum van de macht blijven en anders gaan we spoedig echt nog een PVV-SP-50+ coalitie meemaken.

start-upszene

Afsluitend nog interessant: een enquête onder 600 jonge ondernemers leidde tot volgende politieke verdeling. Toch de FDP dus…. waarvan de Saksen tenminste openlijk klimaatsceptisch zijn. Zie de reis die Rypke en ik maakten naar het land waar die schönen Mädchen an den Bäumen wachsen. En wij moeten het doen met de VVD… of brengt Roermond redding (een redelijk alternatief) met haar nieuwe Liberale Partij? Of gaat D66 het klimaat- en eurolicht nog zien? Soros zegt ook: “Die eurofielen zijn niet slecht, maar ze begrijpen het gewoon niet”. Die indruk had ik absoluut toen ik dinsdagavond naar Samsom en Zijlstra luisterde. Als dat het niveau is waarop ons land geleid wordt…. een dieptepunt.