StaatsverschuldungDeutschland

Ik wil de foto waarop vazal Herr Rutte Frau Merkel feliciteert niet zien. Een paar dagen geleden legde ik al uit met dank aan Peter de Waard dat Nederland Duitsland niet is en dat wij Nederlanders niet onder het juk hoeven te lopen dat de Duitsers zichzelf hebben aangespannen. In dat artikel haal ik George Soros aan die zegt dat Duitsers aan austerity doen omdat in hun taal (en de onze) financiële schuld en morele schuld allebei gekoppeld zijn aan het woord Schuld.

Als halve Duitser van 46 die vroeger op de basisschool nog wel eens voor “mof” werd uitgeschilden (en dan naïef antwoordde dat de West-Duitsers fout waren in de oorlog terwijl mijn moeder uit Oost-Duitsland kwam gevlucht was) weet ik hoe groot de historische schuld voor de Duitsers altijd nog voelt. Ze zijn ook wel heel erg “fout geweest in de oorlog”. Wij Nederlanders deden mee aan de slavernij. De Duitsers vonden een nieuwe industrie uit die leidde tot lampenkapjes van menselijke huid en zeep met de merknaam RIF (oeps nee ik lees net dat dit Rein Jüdisches Fett verhaal een mythe is).

Anyway: de Duitsers zitten nog niet helemaal lekker in hun vel en zijn anderszins gewoon noeste werkers die je voor elke kar kunt spannen en ze leveren nog een topprestatie. Wij Nederlanders zijn slimmer. Wij zouden minder hoeven buffelen als de arme stakkers aan de andere kant van de grens. Wij zouden als God in Nederland kunnen leven als Rutte maar eens The Seven Deadly Innocent Frauds van Warren Mosler zou lezen. Dan zou hij ook weten dat wij ons juk pas kunnen afwerpen als we de euro verlaten of desnoods parallel aan de euro de gulden weer zouden invoeren. Lees de pdf en weet dat het zou kunnen.

Maar Duitsland is er nog niet klaar voor. Duitsland wil graag nog enkele jaren langer gekke henkie van Europa spelen en miljarden naar zwakke landen sluizen ook al schelden de bewoners aldaar Merkel uit voor A.H.. De Duitsers hebben absoluut ook voordelen van een zwakkere euro dan ook nu de Deutschmark zou zijn. Hun onovertroffen auto-industrie vaart er wel bij. Tevens profiteren de Duitsers volop van de goedkope arbeid uit Oost-Europa. Daar hebben ze dan weer minder scrupules. Maar goed de nieuwe zetelverdeling maakt een grote coalitie met de SPD noodzakelijk. Dus zal er ook een minimumloon komen.

Europese verkiezingen 
De AfD heeft het net niet gered. Ongelofelijk wat een verschil tussen Duitsland en alle andere landen in de EU: een keurige nette eurosceptische partij bestaande uit liberale hoogleraren wordt bij de Oosterburen gegeneerd geportretteerd alsof het de Centrumpartij betrof: de media (Bild) hebben het woord Euro-Hasser verzonnen voor de club van Bernd Lücke. Die club viert haar 4,8% als een grote overwinning en heeft de blik alweer op de Europese verkiezingen gericht. Ik denk terecht want dan zullen de Duitsers tamelijk bevrijd van gène nog massaler AfD stemmen zodat de club meteen een grote stem in dat parlement krijgt. Een perfecte springplank voor Berlijn zoals bij Nigel Farage en Londen.

 

Branie
Maar toch hoe opvallend dat in Duitsland nog geen Fortuyniaanse revolutie mogelijk is. De PVV staat op 33 zetels in de peilingen. Sta daar eens bij stil en ook onze SP mag er wezen. Nu dubbel zo groot als de PvdA. Vergelijk Die Linke versus SPD. De Europese verkiezingen bij ons worden een bloedbad. En de paar gemeentes waar de PVV meedoet (plus de Liberale Partij in Roermond) gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen al helemaal op de schop. Dat komt ervan als je Nederland bestuurt alsof het een provincie van Duitsland was. Nee, Rutte de Duitsers voetballen beter dan wij, maar wij hebben wel de oorlog gewonnen! Wij waren de goeden! Wij hebben onze branie nog!

PS Wel heel spannend nu wie er milieuminister wordt in Duitsland en wie er op Industrie/Economie komt. En of Schellnhuber ontslagen wordt en men de draai weg van de EEG gaat maken. Veel zal afhangen van hoe de media de komende week over de IPCC gaat schrijven. Spannend!