Hajo Smit vanavond op PowNews over arctisch zeeijs en milieubeweging

janroos

Jan Roos was hier met een cameraman en we hebben smakelijk gelachen samen over de penibele positie waarin de milieubeweging en bepaalde politieke fracties zich hebben gemanoeuvreerd, nu de aarde serieus zijn afkoelende fase ingaat. Motto van mijn verhaal: “Wie het laatst lacht lacht het best!” Nu maar hopen dat ik nergens te ver ben gegaan en dat hier geen brieven van advocaten op de mat vallen. Of juist wel. Dat zou weer goede PR zijn. En een pro deo advocaat die met dit bijltje gekapt heeft, heb ik al.

Door | 2013-09-12T14:34:32+00:00 12 september 2013|16 Reacties

16 Reacties

 1. Harry van den Berg 12 september 2013 om 15:56- Antwoorden

  Laat ik het zo zeggen: (uit eigen ervaring) ik wens je dat het bij brieven en mailtjes blijft. Gelijk hebben en gelijk halen zijn verschillende zaken. Bij religie, ook de groene, heeft men nogal eens de neiging voor de laatste variant te kiezen.

 2. DWK 12 september 2013 om 16:14- Antwoorden

  “Moet zien Farage”

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/09/nigel-farage-veegt-vloer-aan-met-barroso

  Met Van der Galien roep ik: Wat een narigheid dat ik niet op deze man mag stemmen.

  • Hajo Smit 12 september 2013 om 18:39- Antwoorden

   httpv://www.youtube.com/watch?v=aylLhPHI1TI&feature=player_embedded

   • Turris 12 september 2013 om 19:14- Antwoorden

    Prachtig opgebouwde speech van Farage. Het is volgens de traditie van de Engelse Parlementaire debat cultuur, die ook Lord Mockton zeer verstaat. Je brand je tegenstander met argumenten af tot de grond, en met veel theater……….., sinds 16 jaar geen opwarming meer. Wat Barroso betreft , hij heeft het slechts over achterhaalde argumentatie, zoals 99% procent (= gesubsidieerde consensus) klimaatwetenschappers die nog geloven in de extreme AGW. Farage liet de 2013-foto’s van het ijs op de Noordpool zien, 60% meer ijsoppervlak dan vorige jaren. Een zware winter wordt door echte klimaatwetenschappers voorspeld voor 2014, ……… en met aanzienlijke kans ook voor de komende 15 jaren.

 3. JNWLWK 12 september 2013 om 19:22- Antwoorden

  Ik hoef het niet eens te (kunnen) zien om te weten dat het briljant is, net als zijn vorige rant tegen die lamzak van een Verhofstad, ja tegen wie eigenlijk niet. Een verademing met engnekken als Frans Timmerfrans die een brokje intelligence gekregen heeft over Assad’s gifgas. En de leden Twitterden dat het goed was.

 4. JNWLWK 12 september 2013 om 19:32- Antwoorden

  Toch gezien, dank je Hajo. Waarom die Verhofstad weer in beeld moet???

 5. Wim Fokkema 12 september 2013 om 23:14- Antwoorden

  Normaliter kijk ik nooit naar Pownieuws. Proficiat met je heldere verhaal Hajo. Wat me ook enthousiast maakte waren de beelden van Richard de Mos. Tjonge wat mis ik die als woordvoerder van de PVV over o.a. klimaat. Die Wilders is ongelofelijk dom / stom geweest om hem aan de kant te schuiven.

 6. DWK 13 september 2013 om 00:34- Antwoorden

  Bijna alle gras is groen. Lijkt me toch geen uitspraak waarvoor je een advocaat op je dak krijgt.
  Duim op!

 7. Jeroen 13 september 2013 om 09:29- Antwoorden

  Ik zeg: veel meer Hajo op TV!

 8. Hajo Smit 13 september 2013 om 10:04- Antwoorden

  Hier de uitzending: http://gemi.st/16053894

 9. Turris 13 september 2013 om 10:14- Antwoorden

  @ Hajo: Leuke en nuttige bijdrage aan de afbraak van het gepolitiseerde klimaatalarmisme. Lacherig en laatdunkend doen over het IPCC is het beste wat je kan doen. Er is weinig bewijs extra nodig de incompetentie en de wetenschapsfraude van het IPCC en van hun politieke steunberen aan te tonen.

 10. Kor van der Heiden 13 september 2013 om 16:43- Antwoorden

  Ik hoop van harte dat veel mensen Hajo hebben gezien. Op de afdeling ‘Groen’ van http://www.trouw.nl heb ik nog geen reacties gezien. Die kijken waarschijnlijk niet naar Pownews. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om hier eens rond te kijken en te reageren, want de harde kern van alles wat groen is, is hier te vinden.

 11. Neven 13 september 2013 om 16:44- Antwoorden

  Spannend! Ik ga meteen kijken of wat je over het Arctische zee-ijs klopt. Tot zo.

  • Neven 13 september 2013 om 16:57- Antwoorden

   Wauw, dat begint al helemaal geweldig met de eerste zin van de presentator:

   “Uit een deze week uitgelekt rapport van de Verenigde Naties blijkt dat er dit jaar maar liefst 60% meer ijs op de Noordpool ligt dan vorig jaar.”

   Hahaha. Heerlijk! Er is geen rapport van de VN over Arctisch zee-ijs, dus kan het ook niet uitgelekt zijn. Er is wel een artikel in de Daily Mail van GWPF-pion David Rose dat vol halve waarheden en een paar leugentjes staat. Hij komt met die 60% aanzetten, maar legt niet uit hoe hij eraan komt. Het zal vast niet om het verschil in volume gaan, want dat verschil is einde augustus 45%, al verwacht ik dat dat verschil deze maand wat kleiner gaat worden. En het is natuurlijk nog altijd 24% minder dan vorig (extent) recordjaar 2007.

   Enfin, vijf pijnlijke fouten in de allereerste zin. Ik vind het knap.

   OK, ik kijk verder.

   • Neven 13 september 2013 om 17:04- Antwoorden

    Hajo, hier mijn ongevraagde aanvullingen op jouw verhaal:

    1. Niemand in de klimaatwetenschap heeft ooit voorspeld dat de Arctische Oceaan in 2013 ijsvrij zou zijn. Mensen als Wadhams en Maslowski hebben in 2006 en 2007 gezegd dat de Arctische Oceaan in 2013 ijsvrij zou kunnen zijn, onder de juiste omstandigheden. Maslowski staat momenteel on record met de voorspelling 2016 ±3 jaar.

    En ik hou het bij 1, want veel meer zeg je niet over Arctisch zee-ijs. Ik ben zelf wel benieuwd of al dat open water tot ver voorbij Svalbard en Franz Josef Land nog wat te betekenen gaat hebben voor de winter in Europa. We gaan het zien.

    Leuk item, hoor. Ik zal met smart op de afkoeling wachten. Maar zelfs als El Niños blijven uitblijven, vrees ik dat binnen een jaar of 10 het globale temperatuurrecord sneuvelt tijdens een La Niña-jaar.

 12. R. de Haan 17 september 2013 om 20:56- Antwoorden

  Goed stukje op Pow News. Ga zo door. Jammer dat climategate.nl niet genoemd werd.

Geef een reactie