Ook de orkanen blijven diep verstopt in de oceanen dit jaar

Ook de orkanen blijven diep verstopt in de oceanen dit jaar

We stevenen af op een historisch laagterecord in orkanen dit jaar, zo meldt het Amerikaanse Insurance Journal. Hoewel een zwaar orkaanseizoen werd voorspeld is nog niet één orkaan gevormd terwijl de statistische seizoenspiek al voorbij is. Ook lijken de omstandigheden boven de Atlantische Oceaan voorlopig dusdanig droog dat er geen orkaan in zicht is. Het laatste orkaanloos seizoen tot nu toe vond plaats in 1994.

Natuur dwingt klimaatvoorspellers dus al weer eens tot enige bescheidenheid
Catastrofale aardopwarming blijkt vooralsnog het meest zichtbaar aan zwetende klimaatalarmisten, die tevergeefs proberen te verklaren waar hun missende warmte is. ‘Diep in de oceaan’ is nu het meest herhaalde argument van de klimaatexcuus-industrie, nadat men 15 jaar temperatuurstilstand/afvlakking eerder met Chinese stofdeeltjes probeerde weg te poetsen. Er zijn ongetwijfeld meer varianten in omloop om het prestige van klimaatgraaiers hoog te houden.

Misschien vindt Bart Verheggen diep in de oceanen verstopt nu ook de missende orkanen?
Of zijn ze door Chinese stofdeeltjes van de radar verdwenen Bart? Opgezogen door een Chinese kolencentrale, we laten het over aan de creativiteit van de excuusindustrie om hier eens een grappige verklaring voor te vinden waarbij hun eigen prestige overeind blijft en waarbij dagblad Trouw geen abonnees verliest.