logo
Hoewel ik Groene Rypke de Duurzaamste ben met de laagste energierekening van Langweer en al 8 jaar de zelfde computer, zijn wij als Climategate.nl totaal niet subsidiabel. Hoe anders is het wanneer je links salonidealisme en alarmisme verkoopt over ‘De Klimaatverandering’ zoals Sargasso.nl doet. Dan krijg je een ton subsidie van het stimuleringsfonds voor de pers.

Sargasso noemt zich ‘hopeloos genuanceerd’. Ik noem ze hopeloos. Waren de ‘hopeloos genuanceerde’ projecties van Sargasso uitgekomen, dan had de aarde al niet meer bestaan. Extremistische misantropie en wereldvreemd salonidealisme verpakken in beschaafd grachtengordeliaans heet nuance. Wanneer ik hopeloos ongenuanceerd mag reageren: we zijn er nog. Wij schreven jarenlang wat IPCC met mainstreammedia nu schoorvoetend moeten erkennen, terwijl wij voor ‘klimaatsceptici’ werden uitgescholden. Die CO2-gedreven aardopwarming loopt zo’n vaart niet en nee, die klimaatrampen en klimaatvluchtelingen door CO2 zijn sprookjes.

Ja het bestaat echt: klimaatfeminisme
Uit de diepste krochten van het logisch onmogelijke toverde Sargasso dit weekend twee- ja ze bestaan echt- klimaatfeministen van Groen Links. Het blijkt dat klimaattoppen jaarlijks mislukken omdat ze allemaal door mannen worden bevolkt ’terwijl vrouwen het meeste worden getroffen door de klimaatverandering’. Hoe zien ze dat voor zich? Wie zijn vrouw klaagt hier vaker over het weer? Ook vrouwen profiteren enorm van klimaattoppen, de prostituees zijn niet aan te slepen als het klimaatconfererend establishment weer in dure hotels samenzwermt om de wereld te redden.

Nu snap ik best dat musea niet zonder subsidie kunnen, en dat een links meningenmuseum ook onderhoud nodig heeft. Voor het lezen van zulke humorloze salonidealisten als Groen Links-europarlementarier Marije Cornelissen en Marie Christiene van de Gronde van het ‘Feministisch Netwerk Groen Links’ (brrrrrrrrr) wil ik best betalen. Dat dit nog bestond, ik wist het niet. Kinderloze tuinbroekteefjes met groen okselhaar en talibanbaard tussen de benen binnen Ring A10. Ze verdienen een podium!

Dus nee Sargasso.nl, die ton subsidie hebben jullie wel verdiend en ik ben gewoon jaloers.