maurits2Zelfs Maurits Groen wil geen extra windmolens meer. Dat blijkt uit een interview dat Intermediair hield met deze Milieudefensie-activist, nu ‘groen entrepreneur’. Bij Groen gaat het ook écht over Groen met hoofdletter. We hebben het hier over dé vaderlandse groene goeroe die het bang zijn voor het klimaat praktisch uitvond. De andere hand op de buik van Jacqueline Cramer, het tweede gat in de zak van het Ministerie van VROM (het andere gat was de subsidietandem Wouter van Dieren/Jan Paul van Soest), toen dit ministerie van feesten en partijen nog bestond. Als prinses Irene bomen knuffelt, Groen is er één die ze een regelrechte zaaduitstorting bezorgt. Ja ik kneep mezelf ook even in de arm.

Na bijna duizend blogs word je steeds milder
Ik kreeg de link met het Groen-interview toegestuurd van een Climategate-lezer die dacht: als Rypke dit interview leest zal hij er wel eens de zaag in zetten. Daarom sturen mensen mij doorgaans dingen, en ja: ik kreeg ook liever fanmail van mooie jonge dames, dan van middelbaar-man-exact-opgeleid, rechtsdraaiend melkzuur. Maar we gaan dat hier dus niet meer doen, dat zagen, deze groene boom laten we lekker staan. Ieder mens heeft iets goeds, ook Maurits Groen. Het zal komen doordat ik de duizend blogs nader, dan word je op een gegeven moment steeds milder.

Ik verwacht gewoon niet dat de tere zieltjes van Intermediair-lezers blijvend bedorven worden, wanneer ze dit interview lezen. Natuurlijk, Groen babbelt iets over 350 ppm waarna de aarde vergaat dus als we nu niet snel…zzzzzz. Precies, bent u er nog? Ach, iedereen roept wel eens wat in dit land, je gunt Groen zijn mening. We hebben ook iemand die zich liberaal noemt en die nu stelt dat Nederlanders nog best miljarden euro’s extra lastenverzwaring willen, en dat de economie dan weer aantrekt. Met zoveel zelfbedrog- we noemen dat ook wel positief denken- daar kun je zelfs VVD-premier mee worden en blijven.

Bij het horen van de naam Maurits Groen krijgen eiken een erectie

Bij het horen van de naam Maurits Groen krijgen eiken een erectie

    Ik bedoel, we zijn echt wel erger gewend. In de eeuw van marketing heb je zowieso geleerd om iedere boodschap met een zakje zout te nemen. Wie gelooft werkelijk dat Ariel beter wast dan al die andere Unilever-merken die anders heten: zo iemand verdient een bosje bloemen. En wanneer je een afspraak per mobieltje maakt, belt diegene de dag van tevoren om te bevestigen dat het geen grap was: ‘de afspraak gaat toch nog wel door?’

Wat wil Maurits Groen dan wel?
Maurits is het zonnetje in huize milieubeweging. Hij wil iets met zonnepaneeltjes op je dak, huisje isoleren en meer onderzoek naar opslagmogelijkheden voor energie. Nou, dat wil ik ook best, de overheid maakt energie steeds duurder. Laten we vooral hopen dat de overheid zich híer minimaal mee zal bemoeien. Dat ze, de horror, beleid gaan maken, de bureaucratische vertaling van existentiële wanhoop en directieve maakbaarheid van bovenaf. Waarbij voetbalteam Autisme United, een ministerieel departement met groen verfje een 5-jarenplan in de steigers zet dat alle eerdere 5-jarenplannen overbodig zal maken. En het klimaat zal redden. Waarbij succes wordt gemeten aan de mate waarin alle geld is opgemaakt. Dat is toch niet wat je wilde beste Maurits? Dan heb ik het niet goed begrepen.

    Oh, ehhh: hij wil ook een ‘mondiaal marshallplan voor verduurzaming’. Dat klinkt 40 jaar na de Club van Rome’s Limits to Growth als een reuze-innovatief idee dat vast zal slagen als we samen de schouders er onder zetten. Maurits heeft nog sarcastische humor ook, kom daar bij linkse gutmenschen eens om, die nemen zichzelf meestal vreselijk serieus. Iets zegt me dat we bij Climategate.nl enorme lol kunnen hebben met Maurits.

Dus, wie wil nu nog wél megawindfarms er bij om ons landschap er door te draaien, behalve enkele verstokte ambtenaren bij Agentschap.nl en zij die daar beter van worden. Agentschap.nl is- voor niet ingewijden- het kadootjesinstituut van het Ministerie van Economische Zaken voor nutsbedrijven met een groen gedicht, voormalig Senter Novem.

Oh ja, Grienpies. Maar wie wil tegenwoordig nog met die club geassocieerd worden?

Kijk dat bedoel ik.