Herman Wijffels mag nog één keer schitteren als spook van de opera

Herman Wijffels mag nog één keer schitteren als spook van de opera


Is het de zwanenzang van klimaatsekte Urgenda voor zij op een zoldertje worden opgeslagen van achterhaalde milieumeningen, terwijl een Amsterdamse Groen Links-wethouder er af en toe wat stof af komt blazen. Of een laatste pre-dementerende actie van Herman Wijffels voor hij definitief in de geriatrische burelen wordt bijgezet? Laat ze nog even genieten van hun valse roem door vals te zingen met spookverhalen over Moeder Aarde in de Nederlandse Opera in Amsterdam. Wat staat hier te gebeuren op 2/3 november, zoals wij in het ons toegestuurde persbericht mogen lezen?

In het weekend van 2/3 november vindt in het Muziektheater Amsterdam- het huis van de Nederlandse Opera- en het aangrenzende Gemeentehuis Amsterdam, de start plaats van BOOM! Amsterdam is een opera

..de opera zet de 200ste geboortedag van Richard Wagner in het zonnetje met evenementen in de stad. Iedereen die Apocalypse Now heeft gezien kent Wagner, wanneer ze een Vietnamees dorp met helikopters binnenvallen, speakers met schallende Waldhoorns terwijl de mitrailleurs ratelen: werkelijk apocalyptisch. Een favoriet filmfragment van wijlen Harry Mulisch bij Zomergasten. Maar de Nederlandse Opera blijkt qua apocalyptische sfeer nog een tandje bij te zetten:

Indringende spookverhalen over duurzaamheid en natuur worden verteld door ontsnapte patiënten, onder wie Marjan Minnesma, sekteleidster bij Stichting Urgenda en nummer 1 in betutteltop Duurzame100.nl. Hoogleraar Hoger Bewustzijn, Drugs en Communeleven Herman Wijffels, en hoogleraar en ecoloog bij Staatsbosbeheer die tijdens zijn boeddhistische meditaties in trance achterbleef en sindsdien bij de milieubeweging op een voetstuk zit: Matthijs Schouten, muzikaal omlijst door de nieuwe werken van Calliope Tsoupaki en Willem Henderickx. De uitvoeringen van Mongoolse keelzang worden verzorgd door het Koor van de Nederlandse Opera en twee koren van het Conservatorium van Amsterdam

Nadat Minnesma en collegae aanwezigen nog éénmaal bang maken over de ondergang van de planeet zal de organisatie van BOOM Amsterdam hen onder begeleiding van het GGZ-Amstelland-koor afvoeren naar de gesloten afdeling, en zo het hoofdstuk afsluiten van jaren handel in ecologische angst ter verspilling van miljardensubsidies aan windmolens om zo het weer te veranderen. Die miljardensubsidies wil De Nederlandse Opera besteden aan cultuur en natuur: publieke goederen waar mensen wél belang bij hebben. Maar die nu worden getroffen door bezuinigingen omdat het kabinet Rutte2 anders die windmolens niet kan betalen.

—–einde persbericht—–
Voor meer informatie:
Michiel Jongejan
Persmanager
Het Muziektheater Amsterdam
De Nederlandse Opera
t: 020-521 82 88
e: michiel.jongejan@dno.nl

Goed zo!