dam-busting-agw

Als er nog één ding goed is aan de Nederlandse politiek dan is het een klein maar extreem waardevol erfenisje van het kabinet Rutte I. VVD-CDA-PVV weet je nog wel? Joop Atsma zat als staatssecretaris op milieu en het eerste wat hij deed na zijn inauguratie was het boek De Staat van het Klimaat lezen van Marcel Crok. Door een smalle deur die maar heel even open heeft gestaan is de onkreukbare Marcel Crok vervolgens dichter naar het centrum van de macht gekropen en kan hij bijvoorbeeld als reviewer voor de Nederlandse overheid van het AR5 IPCC rapport te midden van de duurzame waanzin waarin ons land verkeerd – de tulpenmanie was er niets bij – heel voorzichtig een kleine kern van redelijkheid voor Den Haag behouden.

Volg op Marcels blog waar hij momenteel aan werkt met Nick Lewis. Het is zowaar al zijn tweede wetenschappelijke publicatie. Als een niet-gepromoveerd chemicus en tennisleraar en wetenschapsjournalist door omstandigheden gedwongen of beter gezegd uit innerlijke noodzaak de waarheid verdedigend aan het publiceren slaat dan hebben we de lakmoesproef voor echte wetenschap in handen. Wil je nog eens met de neus op de feiten gedrukt worden van wat géén wetenschap is, klik dan hierrr en lees de briljante column van Vincent Crone en Linda Duits in de Volkskrant afgelopen maandag. Om een dam op te werpen tegen het ongebreidelde cargo cult science pal review of zelfs beer review parasitaire publicatiecircus tot wat de wetenschap is verworden pleiten zij voor maximaal (en ook minimaal) 1 publicatie per wetenschapper per jaar.

Over een dam gesproken: wereldwijd breken momenteel de dijken van het AGW-geloof. Wat er in Australië gebeurt heeft nog het meest weg van een tsunami. Hun verkiezingen waren geen verkiezingen maar een D-Day voor het AGW-ecofascicme. Abbott heeft het klimaatministerie per direct opgeheven en onder milieu gevoegd. Vooruitlopend op de beëindiging van de gehate carbon tax wordt de hele duurzame intellectuele infrastructuur van het land ontmanteld. De nieuwe milieuminister Greg Hunt belde met Tim Flannery, zeg maar de Jacqueline Kramer of Pier Vellinga van Australië (vergelijkbaar met Rahmstorf en Schellnhuber bij onze oosterburen), en informeerde hem over de inhoud van zijn ontslag e-mail die luidde:

The Climate Commission does not have an ongoing role, and consequently I am writing to advise you that the Climate Commission has been dissolved, with effect from the date of this letter (bron).

Ik heb een categorie “voorbij” bij de groeiende verzameling gevleugelde quotes en daaraan is deze toegevoegd. Het wordt een schitterende bundel over tien jaar: alle ontslagbrieven van alle klimaatbobo’s wereldwijd. Ondertussen zie ik graag dat juristen zich gaan buigen over het opleggen van herstelbetalingen aan big environment. Loop ik niette hard van stapel nu? Zit  er in Amerika niet een president die de steenkoolindustrie wil ontmantelen? Horen we niet ook uit China geluiden dat men wil verduurzamen? Ja met een bepaalde bril op kun je de wereld zo zien ja. Maar ik heb die bril niet op. Nog in voorjaar 1945 zater er NSB-ers in het in hun ogen nog “vrije” Noord-Nederland die heilig geloofden in de eindoverwinning van een vreemde meneer die nu figureert in een artistieke Mercedes reclame.

Herr Rutte wij zijn geen Duitsers
Australië laat zien dat het hard kan gaan. Als de overheid enkele jaren de burger te lang pest dan komt dat als een katapult terug. Wat Rutte nu doet is onvergeeflijk. Wel JSF (prima) geen schaliegas (niet prima). 6 miljard bezuinigen (niet prima) en even veel geld duur-zaam over de balk smijten met landschapsverpestende subsidiemolens en andere ongein. En de grap is dat hij zich gedekt denkt te weten door Duitsland alsof we in 1945 nooit bevrijd waren. Peter de Waard vraagt zich in zijn Volkskrant column van maandag terecht af Zou Herr Rutte draagvlak hebben? Hij concludeert dat Duitsers wel willen buffelen voor macro-economisch contraproductieve austerity omdat zij een dubbel trauma van geldontwaarding hebben. Wij Nederlanders hebben dat niet en dus kun je onze volksziel niet mennen met austerity. It’s the history stupid, voegt De Waard eraan toe. Dan zat Balkenende een stuk dichter bij het bespelen van onze ziel toen hij het over de VOC-mentaliteit had. Dominee en handelsman dat zijn wij. Godvruchtig Calvinistisch duurzaam (ik zag Pieter Winsemius zaterdag en bewonderde zijn gammele oude Saab) en als puntje bij paatje komt vooral geldbelust, inventief, brutaal, schofterig, hardwerkend, work hard play hard. Herr Rutte wij zijn geen Duitsers en dat komt uit de pen van een vaderlandse blogger die 1/2 Duitser en 1/4 Duits-Zwitser is.

Maar die Duitsers zijn ook niet gek. Hun beste journalisten (net even 1 league hoger dan de beste Nederlandse) zijn all over the place van de naderen IPCC-capitulatie. Lees wat Die Welt journalist Ulli Kulke op schrijft. Hij haalt Judith Curry aan die zegt dat het van de gekke is dat het IPCC enerzijds een complete terugtrekkende beweging maakt en anderzijds de zekerheid over opwarming van het klimaat door ons mensen opschroeft van 90% naar 95%. Hanebüchen, noemt Kulke het. Fris je Duits even op. Dat betekent namelijk schandalige lariekoek.

Main stream media buiten Nederland zijn nu allemaal sceptisch!
Wat alle redelijke sceptici betreft kunnen we de kans dat de mens het klimaat opwarmt meteen op 100% zetten. CO2 doet iets. Urbanisatie doet veel. Verdroging door drainage doet heel veel. Maar het is allemaal niet gevaarlijk en zeer waarschijnlijk voordelig voor mens en natuur. Dat is de dam die nu breekt. The economist was enkele maanden terug al ontdaan hierover. Nu zijn recent gevolgd de Wallstreet Journal (artikel van Matt Ridley), de Daily Telegraph, de Mail on SundayThe Australian, de Financial Post (artikel van Ross McKitrick ) en zelfs de Washington Post met een artikel van Bjorn Lomborg  en -aiaiaiaiai – zelfs New York Times met een artikel dat zegt Overpopulation Is Not the Problem.

Ook Joe Romm zal worden ontlagen
Vooral die laatste doet pijn bij de alarmisten die in die linkse krant altijd een medestander hadden onder meer in de vorm van de ook steeds kritischer (lees sceptischer) Andy Revkin. Joe Romm weet niet hoe hij het heeft op Climate Progress, ooit een trots zelfstandig blog en later gesaneerd naar een subblog. Verdere sanering zal volgen. Ook Joe zal een ontslagbrief krijgen. Als je ook smult van de zich nu ontvouwende klimaatsoap dan mag je niet de recente slagenwisseling tussen alarmist Naomi Klein en mede-alarmist Joe Romm niet missen. Klein werkt aan een boek en film waarin ze terecht heel kritisch is over big environment maar om de verkeerde redenen. Joe Romm is wel voor big environment al was het omdat die buffetten op die conferenties zo goed smaken en dat de bordelen niet ver zijn. En dus gaat Joe Romm in de tegenaanval. En de scherpzinnige Naomi Klein riposteert met een juweeltje van een venijnig stukje proza.

Congratulations on your hasty and unnecessary hatchet job on a book I haven’t even finished yet, based on an edited interview about one-tenth of its content. A book of which you haven’t read a single word.

Disagree with the interview I gave, fine. But to assume you know what evidence is in the book and can therefore dismiss it outright is a new twist on old-school arrogance. Impressive.

Nice work as well on telling people not to see a film that is also far from finished, based on material that is not even planned to be in the documentary at all. (Feel free to call me next time you’d like to check a fact.)

Let’s hope your next work is not subjected to such extreme prejudice.

Joe, we clearly have some disagreements — as well as huge common ground. But if anyone is guilty of taking a sledge hammer to an ally here, I suggest you take a quick glance at what’s in your (bloody) hand.

Once the book is done, I’ll have lots more time to debate the various points in your post. But for now, I’ve got a book to finish. I realize this is a disappointment and that you are spoiling for a fight with me ASAP, but look on the bright side — when the book comes out, you won’t have to write a review. You can just link to yourself.

Dat is een mooie afsluiter van dit epistel. Er komen straks een heleboel mensen die alleen nog maar naar zichzelf kunnen linken. De hele duurzame 100 bijvoorbeeld. Behalve de opportunistische draaikonten die de karavaan tijdig verlaten. het kan nog maar het is 5 voor 12. Zondag kiest Duitsland een nieuw parlement. De Groenen zakken terug omdat hun voorman ooit openlijk pedofilie bepleitte. De AfD heeft een geweldige eindspurt waardoor ik zondagavond aan de buis gekluisterd zal zitten. Heute en Nachrichten kijken wordt weer leuk. Laat de FDP het ook net redden dan komt er een goede coalitie die potentieel de draai kan maken. Want als de Duitsers ergens goed in zijn is het zichzelf gigantisch in de wielen rijden en dan de boel weer keihard opbouwen. En Rutte? Die staat dan pas echt in zijn hemd als Duitsland een Wilders koers gaat varen op Europa en klimaat. Hij kan dan nog naar zichzelf linken.