Maandoutput zonnecentrale: oh wat is het leven fijn als de zon schijnt (of de wind waait), anders kunt u op bed blijven

Maandoutput zonnecentrale: oh wat is het leven fijn als de zon schijnt of de wind waait in de Groene Economie, anders kunt u op bed blijven


Is achter de schermen een operatie gaande om het SER-Energieakkoord te lozen? Onze Hajo opperde de suggestie ook al toen de Autoriteit Consument en Markt de bijl zette in het SER-Energieakkoord: het op bevel van Greenpeace/Samsom tegen tientallen miljarden euro’s subsidies bijplaatsen van overcapaciteit in variabele stroomopwekking door windmolens, en sluiten van kolencentrales die tegen lage kosten stabiele basislast leveren, zonder subsidie.

Nu voegen netbeheerders zich al bij het koor tegen deze vorm van energetische en economische zelfdestructie, zo meldt de Telegraaf. Het ombouwen van het stroomnet om al die wisselvallige windstroom te verwerken kost nog eens tientallen miljarden euro’s extra.

Goed bedoeld?
Staatsgeforceerde vergroening kun je met recht veroening noemen, het is economische zelfdestructie. De ‘groene economie’ werkt als Griekenland, alleen als het weer gunstig is. Je zou bijna denken dat het de milieufanatici ook niet gaat om ‘het milieu’ maar om het vernietigen van onze manier van leven. Zodat we lekker als aardappeleters bij een grauw pitje gezellig commune kunnen leven. Oh nee, als ‘idealist’ hoef je niet na te denken of verantwoordelijk gehouden te worden voor de logische consequenties van je idealen. Eens een gutmensch, altíjd een gutmensch.

Het zal niet lang meer duren of het als ‘Energieakkoord’ verkochte SER-klimaatakkoord belandt daar waar het hoort: in de prullenbak van PvdA/Greenpeace-plannetjes. Kan Rutte de lasten omlaag doen, want werkende mensen als mijn broertje en zijn vrouw zijn- als Dijsselbloem zijn zin krijgt- 60 procent van hun tijd aan het werk voor de overheid/ miljarden euro’s aan windmolensubsidies. Als je de BTW over hun aankopen niet meerekent.