Het WNF zinkt steeds dieper weg

Het WNF zinkt steeds dieper weg


We konden eerst al ijsberen beschermen met windmolens in de Noordzee, nu kan het ook al met een douchekop bij het WNF. Ze voeren met de Missing Chapter Foundation (van Laurentien) de volgende campagne: ‘waterspaarders‘. U mag niet meer douchen- tenminste niet meer zo lang als u zelf wilt- maar moet voortaan naar Laurentien luisteren en de campagnemiljonairs uit Zeist (WNF), die nu in uw douchecabine komen gluren. Voor de ijsbeer, nee serieus, hij wuift je toe op de campagnesite. U moet 3 minuten korter douchen en anders zwaait er wat voor de aarde.

Warm water verspillen is energie verspillen. En energie verspillen is slecht voor onze aarde. Word daarom WaterSpaarder!

Uiteraard willen ze daarbij kinderen ge/misbruiken om hun ouders zo ver te krijgen ook zuurzaam te zijn volgens hun definitie van Vrekkenkrant light met groene app, en dus is de campagne ook schuldgevoel-light ‘Minder warm water, beter voor later’, maar de insteek blijft: zoals u nu leeft, dat vinden wij slecht en wij gaan u vertellen hoe u leven moet omdat wij de pretentie hebben dat beter te weten.

Laten we het eens op Socratische wijze aanpakken:

Is het water op?
Nee er is zat water in Nederland
Is de energie op?
Nee er is zat energie, en wie een zonneboiler heeft kan zelfs op zonnewarmte douchen zo lang hij wil
Is die ijsbeer bedreigd?
Nee, hij nam afgelopen halve eeuw met een factor drie in aantal toe. Een betere naam is ook zeebeer (Ursus maritimus).
Waar ligt de grens tussen voorlichting en oplichting hier?
……
Dus wat is het werkelijke probleem?
Milieuclubs in het Westen zitten met teveel campagnegeld en reclamepersoneel dat bezig gehouden moet worden. Je kunt je afvragen: wat heeft een club die natuur hoort te beschermen (terwijl ze maar 6 procent van hun mondiale budget in natuurprojecten in Afrika steken) in godesnaam met uw douchekop van doen… Behalve de meest omslachtige wijze voorstellen om de nu bestaande natuur te beschermen.

Overigens wil ik met enkele dames van de Missing Chapter Foundation- de twee onder Laurentien- best een keer heel lang douchen. Nou vooruit, als het 3 minuten korter moet ga ik ook akkoord.