brand_windmolen

In Nederland en Duitsland is de discussie opgelaaid over een categoriaal verbod op windenergie nadat bij het tragische ongeval in windpark Ooltgensplaat  twee nieuwe mysterieuze natuurkrachten zijn ontdekt die mogelijk nog schadelijker zijn voor de mens dan radioactiviteit. Tot dusver ging men er altijd van uit dat radioactiviteit het “engste van het engste was” mede door het schrikbarende aantal van nul (ja ooit door de arabieren uitgevonden getal) doden en gewonden in Fukushima en welgeteld 59 slachtoffers in de Tchernobyl Supergau.

De ene nu waargenomen natuurkracht heeft de voorlopige naam “brand” gekregen. Het fenomeen wordt veroorzaakt door dat de sterk bijtende stof dioxide zich plotseling begint te verbinden met als plastic, hout en textiel. De hitte die dan in korte tijd optreedt is dodelijk voor mens en dier binnen een straal van meters van de brandhaard. De andere waargenomen natuurkracht heeft de voorlopige naam “zwaartekracht” meegekregen. Het schijnt dat deze kracht objecten en dus ook mensen met zo’n enorme kracht richting kern van de aarde kan trekken, dat de gevolgen catastrofaal zijn. Wim Turkenburg komt alweer opdraven om de fenomenen te verklaren: “Ja deze gevolgen zijn duidelijk erger dan alles wat we met straling hebben gezien. We moeten kritisch kijken naar de toekomst van windenergie in Nederland.”

Op 15 juli 2013 was er een dodelijk ongeval bij de bouw van het windpark Riffgat. Het betrof een duiker die onder water bekneld kwam te zitten onder een metaalrooster. R.I.P. voor alle slachtoffers. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ze niet voor niets zijn gestorven.

Hierrr nog de volledige lijst ongevallen met windturbines tussen 1980 en nu. En nog een: http://www.caithnesswindfarms.co.uk/accidents.pdf