Weerman Reinier van den Berg vecht tegen weersverandering met bankpas

ASN Wereldpas

Als lid van de KNNV vereniging voor veldbiologie, val ik blijkbaar in de doelgroep van de ASN-bank.  Plots staart in het ledenblad Weerman Reinier van den Berg mij een beetje schaapachtig aan, vanuit een ruimte die vast zijn woonkamer is :

‘Zo vecht ik tegen klimaatverandering’

Misschien vraagt u zich net als mij ook af: hoe doet hij dat dan, vechten tegen weersverandering vanuit zijn huiskamer. Of zelfs klimaatverandering (een pleonasme als witte sneeuw), het gemiddelde weer over dertig jaar?  Nou, op de advertentie heeft hij onder meer een glas water voor zich staan op een houten tafel. Dat kon het niet zijn, dus kijk je verder op de advertentiefoto. Er ligt ook een I-phone-achtig object náást dat glas water. Misschien belt hij veel met mensen om tegen klimaatverandering te vechten, je weet het niet…

Oh, verrek, achter hem staat nog een bos bloemen in een paarse vaas. Die streep ik ook weg: daar zal het klimaat niet van onder de indruk zijn, misschien zelfs zijn vrouw al niet. Blijft nog de Karwei-kaarsenstander achter zijn rug (gratis bij aankoop van de Lizzy-tuinmeubelset) over. Misschien was dat heel duurzaam of zo. En dan net, als je denkt, ‘ik weet écht niet hoe hij het doet’, zie je dat onze  Reinier- hij is ook het licht van de wereld– iets in zijn hand h0udt: een pokemonplaatje van een Orca die uit zee springt van het Wereldnatu..nee verrek, het is een bankpas van de ASN-Bank, één van de miskopen van onze overheid.

Free Willy dus:  de ASN-Bank is met kostenbesparingen begonnen bij de afdeling marketing en advertenties.

Ze konden nog net een stagiair aantrekken die Reinier in zijn huiskamer op de foto zette met een Orcaplaatje. Als de overheid met zulke campagnes haar miljarden wil terugverdienen, zien we het duister in voor onze belastinguitgaven: ‘Met Reinier samenwerken aan een betere wereld’. Moeten we bij hem op bezoek dan, met hem bellen of zijn vrouw een betere bos bloemen geven dan hij nu op sterk water heeft staan? Reinier, kon er echt niet iets beters af voor mevrouw Van den Berg? Of is dat  plastic-paarse New Age boeket verwoest in je gevecht tegen klimaatverandering? Dan ging het er wel ruig aan toe…

Maar dan valt mijn oog op het verdienmodel van ASN: ze (= de overheid) beleggen in windmolens die de overheid bouwt met  belastinggeld- bezwaar heeft geen effect dankzij de Crisis en Herstelwet- dat ze extra heffen over onze energierekening en als u niet betaalt komt u in de gevangenis.

Wat doet Reinier verder: het promoten van geld stoppen in bomenplant (meestal monocultures) op land van Niet-Westerlingen, meest rond de evenaar om zo CO2-zonden te compenseren, Trees for all , dat eerder Trees for Travel heette (waarvoor mensen in Tanzania van hun land werden gekegeld) en omdat je handel een links luchtje heeft krijgt je bedrijf ook nog een Goede D0elenkeurmerk CBF. Tjsa. Reinier heet hier expert in duurzaamheid samen en deelt zijn functie als lid van Raad van Advies met de pathologische leugenaar Jan Paul van Soest

Reinier profileert zich ook als Christen, maar dan uitgesproken als Gristen. Gij zult geen vals getuigenis geven Reinier!!! Maar ach, wie zonder zonde is….

Door | 2013-10-06T18:06:18+00:00 6 oktober 2013|3 Reacties

3 Reacties

 1. G Key 6 oktober 2013 om 19:14- Antwoorden

  Waar kun je dat pasje krijgen? Ziet er stoer uit. Beter als van al die oplichtersbanken…Hoet is de situatie in Fukushima? ………………Moeten we nog meer van die dingen bouwen denk je?………http://www.duurzaamnieuws.nl/als-reactor-4-in-fukushima-instort-wordt-leven-op-aarde-weggevaagd/

 2. Hajo Smit 6 oktober 2013 om 21:43- Antwoorden

  MUST SEE: Reinier van den Berg in RTL Nieuws weerbericht het IPCC ophemelend…. wilde er nog over bloggen maar was er bij ingeschoten. Kijk nu meteen en huiver hoe fout (of dom) die man is: http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-weer-215961/4c7b6332-388c-3494-b384-fcb77d2e54c8

 3. Ook Boos 7 oktober 2013 om 08:34- Antwoorden

  Maar goed voor Reinier van den Berg dat de ASN genationaliseerd is, wat anders had hij met dat bankpasje niets meer kunnen doen. Voor de belastingbetaler is het minder leuk, maar daar liggen Reinier van den Berg en zijn volgelingen niet wakker van:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/06/ook_asn_wil_de_grootste_zijn.html

  Voor milieuvriendelijke banken gaat desinformatie geen zee te hoog!

Geef een reactie