Even schoppen

Even schoppen

Na lang twijfelen toch maar eens mijn lidmaatschap opgezegd bij de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ). Ieder gilde heeft zijn belangenbehartiging en donateurs nodig, en ooit geloofde ik dat journalisten ergens voor deugden. Maar de journalistiek blijkt verantwoordelijk voor averechts miljardenverslindend milieubeleid, en netto waren we dus beter uit zonder linksdraaiende informatie-amateurs met misplaatst professioneel zelfbeeld, de NOS als ultiem voorbeeld van hoe het niet moet. En als het wel een keer goed gaat bij milieu en klimaat is dat toeval. Bij een redactie met meer dan 350 journalisten.

Behalve Simon bij Elsevier, Koos Dijksterhuis en Martijn de Jonge zijn in mijn tak van sport de vakbekwame mensen (= met KENNIS en analytisch denkvermogen@#$!!!)  in absolute minderheid.  Het journalistiek proces interesseert me niet zo, iedereen kan een microfoon voor een ander zijn smoel houden en domme vragen stellen. Je moet een beeld van de wereld hebben dat niet louter leunt op sociale gewoonte en kopieergedrag. De verwijving van de journalistiek doet ook weinig goeds qua inhoud, al is de opmaak van Villamedia en het plaatjesgehalte wel vooruitgegaan.

Het voornemen om de  opzegging droogjes  af te doen verloor het van de schopper die zich wil uitleven en die het laatste woord krijgt. Dat gaat vanzelf een keer over, mijn excuses..

Via deze schriftelijke weg maak ik u kenbaar dat ik mijn lidmaatschap voor de NVJ per 1 januari beëindig
Villamedia is mij te onbenullig/op journalisten gericht, ik ben meer vakinhoudelijk (= ecologie) geinteresseerd en ik wens ook niet langer met het gilde der linksdraaiende informatie-amateurs (journalistiek)  en PvdA-gezinde leeghoofden geassocieerd te worden die de burelen van zelfbenoemde kwaliteitsmedia bevolken
Iedere poging daar op constructieve wijze iets aan te veranderen stuit op de onbewuste onbekwaamheid die het narcistische smaldeel der redactiebureauplakkers eigen is
Niettemin wens ik de NVJ veel wijsheid en succes bij de lobby voor omroepsubsidies en Eurluk Deul-campagne, zodat zij hun PvdA nog jaren in het zadel kunnen houden via feitelijk onjuiste milieu-agitprop en categorische weigering de goede vragen te stellen, tot dieptereportages over de pepernoot.
Hier is geen complottheorie vereist, intellectuele luiheid en de verwarring van gevatheid met intelligentie zijn bij journalisten een afdoende verklaring en er is geen hoop op verbetering. Je kunt van honden ook niet verlangen dat ze ooit ABN gaan spreken, al geef je nog zulke lekkere brokjes

Dat had best vriendelijker gekund, maar nee. Het is beter iets zinvols te doen met je leven, terug naar de natuur bijvoorbeeld, want daar kwam ik ook vandaan per slot van rekening… Onvergetelijk is de opmerking bij huize NVJ , bij een vergeefse poging enige inhoudelijke kennis van zaken te bepleiten en inhoudelijke specialisatie. En waarbij je vanzelfsprekend enkel op de defensie van de linksmensjes stuit, die het opzichtig uiten van beroepsclichés en marxistische vijandbeelden ( de industrieeee!!!) verwarren met de innerlijke houding die vereist is voor deugdelijk werk en kritisch vermogen.

‘Huh, alleen over ecologie, nou ik vind dat veel te beperkt’.

Hohohohohohohoho….Het werd echt gezegd. Serieus. 18 december 2012 in Amsterdam, ik was er bij. Toen wist ik al dat je geen paarlen voor de zwijnen moet werpen.  Om geen overhaaste beslissingen te maken heb ik het een jaar uitgesteld. Als ze dan ook nog eens Zembla de ‘eredivisie van de journalistiek’ gaan noemen in plaats van PvdA/SP-gezinde agitprop die bij milieu-onderwerpen consequent iedere vorm van risico-afweging uit verband rukken, slaat bij mij de deur met harde klap dicht. Je zou bijna je leven in dienst stellen voor de afschaffing van het journalistendomdomdom… We beginnen onze eigen omroep. BNRYPKE: bespaart je PvdA-gezinde onzin.

Maak het rijtje af: Dom, dommer, nog dommer, allerdomst….journalist.

Ik ben nog wel lid van de Vereniging Wetenschapsatheïsten, pardon journalisten Nederland. Ook daar hangt zo’n muffe VPRO-omroepsubsidielucht om heen van Oud Denken, maar je moet toch ergens lid van blijven. Of nergens bij horen, dan hoor ik bij de vele mensen die nergens bij (willen) horen en begin ik al bijna een vorm van saamhorigheid te voelen.  Laten we een tijdschrift beginnen voor mensen die nergens bij (willen) horen. IK!

Geen abonnementen vanzelfsprekend, alleen losse nummers. Wat de PvdA betreft, dat beschouw ik als een criminele organisatie maar decennia conditionering door als journalistiek verpakte agitprop doet u nu protesterend afwijzen: hij is gek. Ik wou dat het zo was, het zou me enorm gerust stellen.