Duitsers snijden fors in energiesubsidies en offshore-windplannen

Geen nieuwe zonnestroomsubsidies meer in Duitsland

Geen nieuwe zonnestroomsubsidies meer in Duitsland


Het Brusselse Europolitics meldt dat de Duitsers hun Energiewende omkeren. De nieuwe Duitse regering wil geen 10 Gieg windmolens op zee maar een geplande 6,5 gieg voor 2020 en schaft het Feed In Tarief geleidelijk af op wisselvallige dure energievormen – zo’n 20 cent opwekkingssubsidie per opgewekte kWh- als zon en wind. Zonnesubsidies verdwijnen volledig, bij windmolens snijdt de regering in subsidies voor windfarms op windrijke plekken. Het vaste Feed In Tarief verdwijnt al in 2017 .
Producenten van dure wisselvallige energievormen krijgen nu subsidie in Duitsland om stil te staan bij gebrek aan vraag, ook deze subsidie wordt versoberd. Daarnaast wordt de steun aan biomassa grotendeels ingetrokken hoewel boerenpartij CSU hier verzet bij aantekent
Geen steun meer voor biomassa

Geen steun meer voor biomassa


De bondsregering steunt nu het Brusselse voorstel om de prijs van emissierechten op te drijven, door 900 miljoen emissiecertificaten van de markt te halen, het zogenaamde Backloading. De Duitse regering houdt vast aan haar doel om in 2020 liefst 40 procent (nu 25 procent) van haar elektriciteit op te wekken met dure wisselvallige energievormen die subsidie gebruiken en het net overbelasten met blackouts, nadat eerder op 45 procent was ingezet. Europolitics meldt dat de overbelasting van het elektriciteitsnet voor Duitsland en buurlanden dus zal groeien dankzij de grillige levering van steeds meer dure wisselvallige energie (duurzaam).
'groene' energie

‘groene’ energie

Door | 2013-11-16T11:01:30+00:00 16 november 2013|12 Reacties

12 Reacties

 1. Harry van den Berg 16 november 2013 om 11:29- Antwoorden

  Duitsland, ons Groene Beispielland, tovert heel dorp weg in een bruinkoolgroeve! http://www1.wdr.de/themen/panorama/unserdorfziehtum100.html

  • renevers 17 november 2013 om 14:08- Antwoorden

   Wat betreft energie winning:
   In Colombia ,Venezuela de VS worden ook wandelende dagbouwgroeves ontgonnen. De hoeveelheden mensen die PERMANENT hun huis kwijtraken, is in grootte orde de hoeveelheid die door een door de natuur veroorzaakt ongeval hun huis TIJDELIJK niet in kunnen (nu 69k), in verband met radioactieve fall-out. .Ook grote waterreservoirs voor “hydro” energie plegen enorme mensen massa’s te verplicht te laten verhuizen. Dat gaat dan in de miljoenen… Dan krijg je een schlemielig berichtje van een groene journalist, dat” het zo erg is” in Fukoshima voor die door straling geëvacueerde mensen…Dan ook nog te bedenken dat die een huis kregen van Tepco. Dat mensen die in Japan alleen door Tsunami water hun huis verloren, bijna NIKS kregen van de regering of indien niet geoed verzekerd: dat gaat dan over een HALF miljoen mensen.. Splinter en balk journalisme: “focussen op de splinter”..Oftewel goede agitprop aanleveren.

 2. TINSTAAFL 16 november 2013 om 11:36- Antwoorden

  En in Japan:

  The Japanese government on Friday decided to target a 3.8 percent emissions cut by 2020 versus 2005 levels. That amounts to a 3 percent rise from a U.N. benchmark year of 1990 and the reversal of the previous target of a 25 percent reduction.

 3. Hugo Matthijssen 16 november 2013 om 15:28- Antwoorden

  Gaan nu de windmolenfabrikanten failliet ?

 4. Hetzler 16 november 2013 om 19:34- Antwoorden

  Ik zoek de koppeling naar het betreffende document. Op Europolitics kan ik niets vinden.

 5. Boels069 16 november 2013 om 21:04- Antwoorden
 6. renevers 17 november 2013 om 15:03- Antwoorden

  Leuke link over de staat van de reactoren,de stad en reisjes er naar toe.
  http://wikitravel.org/en/Chernobyl

 7. André van Delft 17 november 2013 om 21:37- Antwoorden

  Niét verder vertellen, laat onze politici maar lekker doorslapen:

  Van een betrouwbare bron vernam ik vanmiddag dat een moederbedrijf van Nederlandse electriciteitsproductiebedrijven een beetje in de problemen zit. Ze wil de goedlopende zaken naar haar thuisland halen, en de productiebedrijven komen in een faillissement, op een termijn van 1 of enkele jaren (naar ik begreep).
  Het licht mag hier natuurlijk niet uit gaan, dus dan zullen die nog niet zo lang geleden geprivatiseerde productiebedrijven teruggenationaliseerd worden.

  • Hajo Smit 17 november 2013 om 22:23- Antwoorden

   Wauw!! Moederbedrijf begint met V en dochter met N toch?

   • André van Delft 18 november 2013 om 15:42- Antwoorden

    Ik zeg niks 🙂

  • Marc 18 november 2013 om 00:51- Antwoorden

   plusje van mij (ik klikte verkeerd)

Geef een reactie