Friezen willen geen windmolens in IJsselmeer, maar milieuredactivisten Leeuwarder Courant wel

Voor zeilen is windenergie fantastisch, maar je kunt er geen grootschalige energieopwekking uit fossiel mee vervangen

Voor zeilen is windenergie fantastisch, maar je kunt er geen grootschalige energieopwekking uit fossiel mee vervangen

De hier reeds besproken actiegroep tegen 80 windmolens van 180 meter hoog in Natura 2000-gebied de Friese IJsselmeerkust Don Quichot heeft duizenden handtekeningen verzameld tegen deze inbreuk op één van Frieslands belangrijkste recreatie- en natuurgebieden. Dat melden de milieuredactivisten van de Leeuwarder Courant, het PvdA-gezinde sufferdje van progressieve boerenepintellectuelen die het jubelen over windmolens en ‘duurzaam’ associëren met vooruitgang en ‘voorhoede’

De redactionele partijlijn bij LC is ‘de milieubeweging/overheid is waarheid en hoe meer molens hoe beter’. Op 13 november jubelt milieuredactivist Atze Jan de Vries (inderdaad, die zelfde milieuredactivist die het verschil niet kent tussen vermogen en energie en die consequent de meest rooskleurige scenario’s over opbrengst van de belanghebbenden overschrijft) nog ‘Friese windparken liggen op schema’, daarbij de overheid een veer in de reet stekend die deze ‘ambities’toont: dankzij Brusselse verplichtingen lozen van miljarden euro’s om een papieren duurzaamdoel te halen zonder toetsing van rentabiliteit. En vervolgens niets te melden over de kosten van windenergie en de afwezigheid van baten op zowel besparing van fossiele brandstof als energie (we zitten al met opwekkingsovercapaciteit)

Wanneer de Groene Rekenkamer ambities van het dieprode Leeuwarder stadsbestuur doorrekent en constateert dat dit financieel en energetisch voor 2020 (bericht 12 november) niet uitkan, haasten de redactivisten van ons PvdA-gezinde provinciesufferdje plots wel kritisch te melden:

‘De Groene Rekenkamer noemt zich onafhankelijk, maar wordt door anderen (welke anderen en hoe relevant is dat? RZ) juist aangemerkt als actiegroep die zich verzet tegen allerlei duurzaamheidsprojecten’

Dat verzet komt in de belevingswereld van milieuredactivisten met postmoderne tik van de molen natuurlijk enkel uit ‘een gevoel’ voort, volslagen uit de hemel vallend in plaats van het gebruik van een rekenmachine en gezond verstand. Bij deze een oproep aan onze lezers om de redactie van de Leeuwarder Courant dagelijks te spammen. Het is bibu@lc.nl, en natuurlijk kun je ook spammen naar je favoriete redactivist naar keuze. Je kunt in de aanhef ordinaire krachttermen kiezen in het Fries:

Kontkrûpers
Mongoalkes
Hinderlullen
gie tog mei jim pielemûs boatsje

It kin net
Of je nu inhoudelijk steekhoudende kritiek levert- zoals Pieter Lukkes geïsoleerd in de ingezonden brieven mag doen, om zo het zelfbeeld van de LC-redactie te strelen dat ze wel degelijk openstaan voor tegengeluid (maar er redactioneel NIETS mee doen)- of ze uitscheldt, het maakt bij journalisten niets uit. Je stuit altijd enkel op hun defensie, omdat ze onbewust onbekwaam zijn. Wanneer ik zeg ‘Atze Jan kent het verschil niet tussen vermogen en energie’ reageert hij dan ‘jah duh lekkuh belangrijk huhu’, tenminste zo is mijn prognose. Journalisten zijn eenvoudig te dom voor milieugerelateerde onderwerpen, en kunnen zich beter beperken tot ‘koe in sloot beland, of ‘trein ontspoort’.

Ze zijn echter immuun dankzij hun misplaatste zelfbeeld van professional + de afwezigheid van analytisch denkvermogen die uitwerpselen van de lagere journalistiekschool kenmerkt of Kommuuuniekaatsie. Journalisten zijn dankzij hun gebrek aan intellectuele bagage en de verwarring van gevatheid met intelligentie vazallen van de mainstreamopinie, die waarheid oordelen op sociale populariteit, niet op inhoudelijke correctheid. En daarnaast, klein detail: De uitgever van de Leeuwarder Courant heeft financiële belangen in ‘duurzaam’en organiseert met Deutsche Bank seminars voor windfarmpromotie.

Door | 2013-11-17T09:01:58+00:00 17 november 2013|7 Reacties

7 Reacties

 1. Hajo Smit 17 november 2013 om 09:21- Antwoorden

  Die MOET ook in je woordenboek: milieuredactivist! Ben je met dat woordenboek al eens langs een uitgever gegaan trouwens? Of maak er ajb een fraaie pdf van en dan zetten we die ter like&download op Facebook!

  • Koud 17 november 2013 om 09:50- Antwoorden

   Ja leuk Hajo, we gaan alle interessante dingen achter een Facebook hek zetten (doe je steeds vaker..). Moet je om bij te blijven ook nog aan dat geneuzel meedoen. Doe maar gewoon een link hier. Ik denk dat climategate een site is waar je informatie kunt vinden. En geen halfslachtig marketing apparaat ter meerdere eer en glorie van het aantal ‘Likes’ op Facebook.. Hou toch op zeg!

   • Hajo Smit 17 november 2013 om 19:27- Antwoorden

    Ik weet niet of je het weet maar tegenwoordig komen op goedlopende sites 30-50% van de bezoekers binnen via Facebook. Het is het beste middel iets meer bekendheid te geven. En de likes stromen toch al binnen. Nu al iets van 300. maar een target moet zijn bijv. 3000 of 10.000. Hier zijn nog maar 800 bezoekers per dag. Dat moeten er 8000 worden. Als je dan facebook niet gebruikt is het alsof je taart bakt zonder bakvorm. Welcome to the 21st century. En verder heb ik een gezin en een moeder en schoonouders en vrienden en ben ik Zuckerberg zeer erkentelijk dat hij een superleuke vorm van communicatie tussen geliefden en kennissen mogelijk heeft gemaakt. Verder denk ik niet dat “climategate een site is waar je informatie kunt vinden”. Wat mij betreft loopt Climategate.nl voorop in de strijd tegen je weet wel…. en daar horen nu eenmaal grote getallen bij…. vooralsnog hebben we geen financiers die ons drones bezorgen waarmee we bepaalde lieden kunnen uitschakelen…. en dus moet het via de omweg van de publieke opinie. Doe dus mee en like ons op facebook en stuur door naar al je vrienden! En maak kans op een geweldige prijs! Oh nee… stuur door baar 10 vrienden en je zult weer een beetje gelukkiger zijn. Of weet je een betere marketingkreet…. niet zo humorloos ajb.

    • Leo Bokkum 17 november 2013 om 22:09- Antwoorden

     Hajo, je zou natuurlijk ook gewoon een link op Climategate kunnen zetten EN een link op Facebook. Probleem opgelost.

     Als ik kijk naar het (voor hier) grote aantal duimpjes omhoog, dan is Koud niet de enige die geen zin heeft om richting FB gedwongen te worden.

     • Hajo Smit 17 november 2013 om 22:22

      Ok ik neem het mee. Denk dat jullie gelijk hebben…

 2. renevers 17 november 2013 om 17:04- Antwoorden

  Groenen houden vooral van zichzelf , niet van de natuur.

  http://www.nu.nl/wetenschap/3630842/windmolens-doden-vleermuizen.html

 3. Koud 19 november 2013 om 16:59- Antwoorden

  Hajo, humor:
  Ik zeg Trijntje en likes 🙂

Geef een reactie