Voor zeilen is windenergie fantastisch, maar je kunt er geen grootschalige energieopwekking uit fossiel mee vervangen

Voor zeilen is windenergie fantastisch, maar je kunt er geen grootschalige energieopwekking uit fossiel mee vervangen

De hier reeds besproken actiegroep tegen 80 windmolens van 180 meter hoog in Natura 2000-gebied de Friese IJsselmeerkust Don Quichot heeft duizenden handtekeningen verzameld tegen deze inbreuk op één van Frieslands belangrijkste recreatie- en natuurgebieden. Dat melden de milieuredactivisten van de Leeuwarder Courant, het PvdA-gezinde sufferdje van progressieve boerenepintellectuelen die het jubelen over windmolens en ‘duurzaam’ associëren met vooruitgang en ‘voorhoede’

De redactionele partijlijn bij LC is ‘de milieubeweging/overheid is waarheid en hoe meer molens hoe beter’. Op 13 november jubelt milieuredactivist Atze Jan de Vries (inderdaad, die zelfde milieuredactivist die het verschil niet kent tussen vermogen en energie en die consequent de meest rooskleurige scenario’s over opbrengst van de belanghebbenden overschrijft) nog ‘Friese windparken liggen op schema’, daarbij de overheid een veer in de reet stekend die deze ‘ambities’toont: dankzij Brusselse verplichtingen lozen van miljarden euro’s om een papieren duurzaamdoel te halen zonder toetsing van rentabiliteit. En vervolgens niets te melden over de kosten van windenergie en de afwezigheid van baten op zowel besparing van fossiele brandstof als energie (we zitten al met opwekkingsovercapaciteit)

Wanneer de Groene Rekenkamer ambities van het dieprode Leeuwarder stadsbestuur doorrekent en constateert dat dit financieel en energetisch voor 2020 (bericht 12 november) niet uitkan, haasten de redactivisten van ons PvdA-gezinde provinciesufferdje plots wel kritisch te melden:

‘De Groene Rekenkamer noemt zich onafhankelijk, maar wordt door anderen (welke anderen en hoe relevant is dat? RZ) juist aangemerkt als actiegroep die zich verzet tegen allerlei duurzaamheidsprojecten’

Dat verzet komt in de belevingswereld van milieuredactivisten met postmoderne tik van de molen natuurlijk enkel uit ‘een gevoel’ voort, volslagen uit de hemel vallend in plaats van het gebruik van een rekenmachine en gezond verstand. Bij deze een oproep aan onze lezers om de redactie van de Leeuwarder Courant dagelijks te spammen. Het is bibu@lc.nl, en natuurlijk kun je ook spammen naar je favoriete redactivist naar keuze. Je kunt in de aanhef ordinaire krachttermen kiezen in het Fries:

Kontkrûpers
Mongoalkes
Hinderlullen
gie tog mei jim pielemûs boatsje

It kin net
Of je nu inhoudelijk steekhoudende kritiek levert- zoals Pieter Lukkes geïsoleerd in de ingezonden brieven mag doen, om zo het zelfbeeld van de LC-redactie te strelen dat ze wel degelijk openstaan voor tegengeluid (maar er redactioneel NIETS mee doen)- of ze uitscheldt, het maakt bij journalisten niets uit. Je stuit altijd enkel op hun defensie, omdat ze onbewust onbekwaam zijn. Wanneer ik zeg ‘Atze Jan kent het verschil niet tussen vermogen en energie’ reageert hij dan ‘jah duh lekkuh belangrijk huhu’, tenminste zo is mijn prognose. Journalisten zijn eenvoudig te dom voor milieugerelateerde onderwerpen, en kunnen zich beter beperken tot ‘koe in sloot beland, of ’trein ontspoort’.

Ze zijn echter immuun dankzij hun misplaatste zelfbeeld van professional + de afwezigheid van analytisch denkvermogen die uitwerpselen van de lagere journalistiekschool kenmerkt of Kommuuuniekaatsie. Journalisten zijn dankzij hun gebrek aan intellectuele bagage en de verwarring van gevatheid met intelligentie vazallen van de mainstreamopinie, die waarheid oordelen op sociale populariteit, niet op inhoudelijke correctheid. En daarnaast, klein detail: De uitgever van de Leeuwarder Courant heeft financiële belangen in ‘duurzaam’en organiseert met Deutsche Bank seminars voor windfarmpromotie.