Is De Jager right or do we get a new Litte Ice Age like Lockwood says

lockwood

Leading astrophysicist Kees de Jager is progressively toning down his warming scepticism. From predicting a Grand Minimum he backed down a few years ago to talking about a Dalton-like mini-ice age. In his very recent publication that is pretty much ripped at WUWT he now talks about slowed warming since 2007. To me it becomes more and more clear that there is only one thing that will resolve many remaining scientific disputes and that is more time and more data. We can all do sophistry till we drop but we’d better wait another 5 years and then decide where climate is heading and what possible remaining role there is for CO2 as a factor.

[youtube id=”RdQxLKT-wj4″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Mike Lockwood of Reading University is still hell bent on a mini ice age.  Above his recent appearance on BBC’s Inside out. Personally I am in the Dalton-minimum camp. Wait and see.

 

 

Door | 2013-11-02T17:32:41+00:00 2 november 2013|2 Reacties

2 Reacties

 1. renevers 3 november 2013 om 11:58- Antwoorden

  Mini IJstijd “superwinter” op de Noordzee/Duitsland en Nederland:
  Situatie schets van een mogelijk scenario ***
  Duitsland +Nederland haalt 80% van zijn stroom uit windmolens en zonnecellen.
  Een bevroren Noordzee veroorzaakt vele omgeduwde windmolens door de ijsmassa’s
  Bevroren stuwmeren in de Alpen
  Gebroken stroomkabels
  Ijsvorming op de wieken en de torens veroorzaakt dat de meeste landmolens en de overlevende zeemolens stilstaan door wiekschade. Zeemolens kunnen niet gerepareerd worden want de molens kunnen niet bereikt worden met werkschepen.
  Hoogspanninglijnen naar Noorwegen zijn kapotgevroren door ijsafzetting, er is dus geen mogelijkheid spanningpieken te egaliseren door tussenopslag van electrische energie in Noorwegen
  Zonnepanelen zijn bedekt door ijs. Een groot percentage is kapotgevroren.

  Duitsland bijna zonder stroom, kerncentrales werden voordien gesloten en werden zo behandeld door de Groenen, dat ze uit politieke motieven technisch niet weder opgestart konden worden, door onvervangbare kritieke componenten te verwijderen. Ze staan af te koelen, klaar voor de sloop. De hele industrie staat stil.

  “Op de internet krant staat dan een bericht dat 50.000 mensen zijn doodgevroren. De winter is nog maar net begonnen. De verwachting is dat er miljoenen ouderen zullen sterven. Energie als stroom en brandhout is onbetaalbaar duur geworden.”

  Het had anders gekund.
  Duitsland met kerncentrales zou geen probleem gehad hebben. Comfortabel de winters doorkomen. Goedkope energie aan zijn burgers leveren zoals in Frankrijk.

  Het risico van een” SuperGAU” dus kerncentrale ramp), is vele malen kleiner dan het hierboven geschetste scenario van totale stilstand door een “superwinter”. Zo’n winter is makkelijk te overleven met kernenergie.. Niet met “duurzame stroom”. Duurzaam is hoofdzakelijk duur , wisselvallig en vooral FRAGIEL.

 2. Chris Schoneveld 3 november 2013 om 17:00- Antwoorden

  Ik neem aan dat die foto van Lockwood is. Prof de Jager is 92 jaar.
  http://www.cdejager.com/about/

Geef een reactie