noabersturbines

Een droevig verhaal uit Drenthe het land waar mijn opa’s wieg heeft gestaan. Mijn opa Geert Smit schreef Drentse gedichten voor Oeze Volk en zijn mooiste was “De weg” over de weg van Exloo hen Odoorn die daar al “doesend joar” loopt. Ik zie net dat het gedicht ook op internet staat: hierrr. En dat mooie Drentse laand dreigt nu verneukt te worden door de wind-oligarchen. Platform Storm verzet zich daartegen. Beetje domme keuze die naam vanwege bepaalde associaties. Hun levendige Facebook pagina heet www.facebook.com/wind.handel. Dat is al beter. Maar wat hadden ze een mooie actie bedacht die ruim aandacht kreeg op regionale TV. En dan zijn er dus grondbezitters die spandoek verknippen omdat ze anders geen ferrari kunnen rijden van onze belastingcenten die aan windhandel worden verkwanseld. In en in treurig! Diep en diep triest!

Zo liep het af.

Terwijl het zo vrolijk was begonnen!

Persbericht:

Storm actie eindigt in vandalisme!

Dat het monument aan de Monden weg geen weken zou zijn bedekt met de actiehoes, daar hield Storm al rekening mee. Sowieso zou Storm na een week alles netjes opruimen. Maar dit had zelfs Storm niet verwacht.

Het is duidelijk dat deze actie niet gewaardeerd is door onze ’tegenstanders’. De verdwenen witte punt trok direct de aandacht op de ochtend van de 24e waarop enkele actievoerders polshoogte gingen nemen. De witte gedeeltes van de hoes zijn weg, de tekst ligt in stukken geknipt en/of gesneden overal verspreid in het gras en op het land.

Deze buitensporige actie geeft volgens de heer Nieboer, woordvoerder van Platform Storm, niet alleen aan hoe hoog de gemoederen kunnen oplopen maar ook hoe weinig waarde de voorstanders aan de natuur hechten. “We kunnen het niet hard maken maar een dergelijk reactie op onze actie en zo doelbewust gericht op onze spandoeken kan maar uit 1 hoek komen.”

Deze tegenactie is dan ook met inzet van grof geweld uitgevoerd, terwijl volgens de heer Nieboer een ieder vrij is om ook een of meer spandoeken neer te zetten met een tekst “voor windenergie”’. Ook zijn er spandoeken beschadigd die op eigen grond staan. Stichting Platform Storm zal aangifte doen.

Platform Storm heeft moeite gedaan om met alle initiatiefnemers in gesprek te komen. Daar is helaas geen gehoor aan gegeven en deze huidige ontwikkeling zal de communicatie tussen de partijen en de sfeer in het gebied geen goed doen.

Het is vreemd genoeg hetzelfde NIMBY gedrag wat de protesten tegen windmolens motiveert als de protesten tegen schaliegas. Tja, dat hebben burgers aan zich zelf te danken dat ze het onderscheid tussen goad en kwaad niet meer zien. Windmolens zijn slecht. Schaliegas is goed. Het is eigenlijk vrij simpel. Duurzaam is te duur. En fossiel is voorlopig prima. Maar ja nu zitten burgers op de blaren die ze zelf hebben veroorzaakt. Ze hebben zelf postcodeloten gekocht en geld naar Greenpeace en WNF overgemaakt. Slecht karma is dat! En de vrijgelaten Greenpeace activisten hebben geen spijt! En die 3,6 miljoen borg dan? Die hebben wij betaald. Wie zijn jullie om te zeggen geen spijt te hebben…. Misschien eerst een dankjewel?