Volgens één van de oprichters van Greenpeace, Patrick Moore begaat Greenpeace nu misdaden tegen de menselijkheid

Volgens één van de oprichters van Greenpeace, Patrick Moore begaat Greenpeace nu misdaden tegen de menselijkheid

De professionele Greenpeace-idealisten die in Rusland de wet overtraden- de mooie  jonge frisse Faya en die lelijke kerel- werden door Volkskrant en NOS Journaal als helden binnengejubbeld nadat de Nederlandse belastingbetaler deze beroepsactivisten uit Rusland vrijkocht. Omdat zij hun steentje bijdroegen aan de terugkeer naar de steentijd/fondsenwerving van Greenpeace: dat met deze acties een kwart miljard euro per jaar binnenhaalt en reeds 50 miljoen euro Postcodeloterijgelden binnenharkte. Laat Timmermans ook de jihadi’s die in Syrie sneuvelen bij terugkomst een staatsbegrafenis geven, of drugsrunners uit Thailand vrijkopen en als inspirerend voorbeeld van vrijhandel verheerlijken?

Tegen zoveel door de staat gesponsord mediageweld kunnen wij als klein blogje niet op. Weet u wat: if you can’t beat them, join them. Wij gaan ook meedoen met het toejuichen van Greenpeace en ze bedanken voor de 1000 euro lastenverzwaring via de energierekening die we dankzij het SER Energieakkoord krijgen waarin zij een grote stem hadden, en waar Ed Nijpels nu op mag toezien als lid van Urgenda (= Greenpeace in Academischer vermomming).

Stuur je Nieuwjaarswens naar het Greenpeace-bestuur
Ik geef hier de adressen en nevenfuncties van bestuursleden van Greenpeace zodat u zelf kunt kiezen aan wie u het liefste een nieuwjaarswens stuurt. Ik heb ook de adressen verzameld van alle commissarissen en hun nevenfuncties, dus als u denkt, ik heb postzegels over dan zijn we de beroerdste niet deze ook te verstrekken, zoals van de directeur van Nuon Energie Advies en de commissaris bij Koffieboer Douwe Egberts. Wij dienen gewoon te accepteren dat democratie iets is dat je als politieke organisatie via de achterdeur moet omzeilen, en dat niet U maar de overheid/milieubeweging het beste weet wat goed voor u is en het beste uw geld kan besteden.

Voorzitter
MW Lubbi, Blokland 82, 3417 MR, Montfoort, bestuurslid van Stichting Nationaal Register Commissarissen en Toezichthouders Den Haag, Commissaris van Stichting de Alliantie in Huizen (voortzetting opgeheven woningcorporaties De Dageraad, PWV Wonen, Atrium Woonpartners, WBV Goed Wonen), commissaris bij Stichting Vidomes Delft, bestuurslid Stichting Questionmark in Amsterdam, voorzitter van Stichting Nederlands Migratie Instituut in Utrecht, commissaris van waternutsbedrijf Evides NV in Rotterdam, commissaris van Stichting Greenwish in Utrecht en commissaris van Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw

Penningmeester
EJ Wiebes-Van Kasteren Papiermolen 29, 2665 SX Bleiswijk, commissaris van Stichting Blik Stafdiensten in Schiedam, Commissaris voor de Stichting World Society for the protection of Animals in Den Haag, Commissaris van Stichting Iriszorg in Arnhem, directeur van Rottestaete BV in Vught, tevens directeur Bureau Wiebes& Partners in Vuchgt, de nieuwe jas van Rottestaete, commissaris van Stichting Zonnehuizen in Zeist (zet activiteiten voort van opgeheven stichtingen ‘Ondersteuninig van Elivagar, Verdandi en Michaelshoeve Overkempe)

directrice Greenpeace Nederland, lid Urgenda-clubje wegmetmvo.nl waarin SER-architect Wiebe Draijer ook zit
Sylvia Borren, Pelikaanstraat 6, 3582 SB Utrecht, bestuurslid Stichting Goed Hout & Goed Papier Utrecht, Bestuurslid Stichting Oxfam International, inactief commissaris Triple Jump BV Amsterdam, bestuurslid Stichting Oxfam Novib nl, directeur Brac International Holdings BV Amsterdam

Bestuursleden
mr GC Boot, Weteringschans 225-2, 1017 XH Amsterdam, commissaris Stichting De Rode Hoed Amsterdam, penningmeester Stichting Advocaten voor Advocaten Amsterdam,

PLJ Bosch Ouddiemerlaan 39, 111 GT Diemen, inactief commissaris Stichting Pantar Amsterdam

Jac van Rooij, Brugsestraat 93, 2587 XR Den Haag, eerder directeur van Smit Salvage BV Papendrecht, Commissaris Stichting Maritieme Collectie Rijnmond, bestuurslid van Stichting de Noordzee, bestuurslid Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, 100 procent aandeelhouder van Global Marine Solutions BV Den Haag

Je kunt ze ook bedanken voor

  1. hun bijdrage aan de sloop van onze visserijsector via anti-wetenschappelijke laster
  2. het doorsnijden van benzineslangen van pomphouders,
  3. het blokkeren van bedrijven en personeel dat wél normaal haar geld wil verdienen
  4. het storten van stenen zodat vissersschepen konden zinken.
  5. het vernielen van GMO proefvelden, enz enz
  6. het blokkeren van effectief energiebeleid waarmee je op goedkope manier fossiele brandstof spaart

Het SER Energieakkoord met haar inzet op windmolens is- we herhalen het nog eens:

  • …de duurste manier van niet-fossiele energie subsidiëren met een geschatte 70-100 miljard euro onkosten, de grootste staatsuitgave ooit in de Nederlandse geschiedenis met 1000 euro lastenverzwaring per jaar over 15 jaar
  • …energetisch overbodig, we kampen al met gigawatts overcapaciteit waardoor nieuwe centrales op de Maasvlakte (Enecogen) en in de Eemshaven grotendeels stilstaan
  • …symboolbeleid in milieuopzicht omdat windmolens nauwelijks fossiele brandstof sparen (er moet continue fossiel backupvermogen klaar staan als het niet genoeg waait op het moment dat vraag bestaat. De gesubsidieerde windstroom duwt samen met goedkope kolenenergie het schonere gas uit de energiemarkt (- 23 procent in 2012). Mede door de groei in kolenenergie (13 procent afgelopen jaar in Europa) had windstroom (toename 11 procent in 2012) géén CO2-reducerend effect. Daarnaast, zou bij aanname dat álle windvermogen uit het SER Akkoord fossiele energie vervangt de klimaatwinst in de tienduizendsten van graden lopen, volledig uitgegumd door de opkomende landen China en India.
  • … kernenergie is door Greenpeace gedemoniseerd, maar meer vooruitstrevende milieuactivisten als Mark Lynas (dé Britse klimaatalarmist, schrijver van ‘6 Degrees’, die ooit Bjorn Lomborg een taart in zijn gezicht gooide) pleiten nu samen met klimaatwetenschappers als James Hansen voor kernenergie

RZ09karlmarx

Greenpeace is niet vóór het milieu maar tegen economische activiteit en tegen mensen, zoals hun oprichter Patrick Moore constateerde in 2010:

To a considerable extent the environmental movement was hijacked by political and social activists who learned to use green language to cloak agendas that had more to do with anti-capitalism and anti-globalization than with science or ecology

Het is mij volslagen duister waarom een politieke organisatie als Greenpeace- een club groen geverfde communisten met politiek draagvlak van hooguit 2 zetels- mag meebeslissen over onze energievoorziening, nog wel onder een VVD-premier. Of het moet komen door Ed Nijpels, lid van Greenpeace in Academisch Jasje- Urgenda, toezichthouder op het SER Energieakkoord dat wij met een VVD-beleid zitten opgescheept waarbij de overheid de vrije energiemarkt terugdraait.

Ik ben overigens blij dat Greenpeace bestaat, want wanneer mensen zich druk kunnen maken over smeltende ijsberen is dat een teken dat ze tijd en geld over hebben. Het feit dat wij in Nederland zo’n club zoveel ruimte geven, betekent dat we nog steeds zwemmen in welvaart. Wat mij betreft voeren we nu het gevecht deze welvaart in stand te houden voor onszelf en onze kindjes, tegen de krachten die haar willen afbreken. Welvaart is bepaald niet vanzelfsprekend, al deed 12 miljard euro aardgasbaten per jaar ons jarenlang anders geloven.