...waar komen al die VVD-kiezers vandaan wanneer een VVD-minister meer subsidie verbrandt dan de gehele PvdA in de geschiedenis van haar bestaan

…wanneer een VVD-minister meer subsidie verbrandt dan de PvdA onder Den Uyl in haar hoofd zou halen. Sinterklaas bestaat en hij heet Henk Kamp

Vanochtend kreeg ik een slecht idee, reeds uitgemolken door de SP: parodieer een VVD-verkiezingsposter in Photoshop. Nergens voor nodig. Wie gevoel voor ironie heeft kan ruimschoots toe met de originele VVD-verkiezingsposters. De  Jip en Janneke proletenkreten in Oranje en Blauw zijn een parodie op zichzelf, nu een VVD-minister van Economische (…..) Zaken Henk Kamp minimaal 18 miljard euro subsidies in zee loost om 4,5 Gieg overcapaciteit aan windmolens te bouwen via het SER Energieakkoord . Onder toezicht van Ed Nijpels van oa Urgenda (= Greenpeace in academisch jasje van activist-hoogleraar Jan Rotmans).

Zonder dat cijfermatig is aangetoond dat windmolens de meest economische wijze zijn om ons fossiel brandstofverbruik (de politiek neutrale naam voor CO2-uitstoot) omlaag te brengen (het tegendeel is wél aangetoond, onder meer door onze huisingenieur Theo Wolters), wetende dat elektrische energie nu slechts 11-13 procent van ons nationale energieverbruik uitmaakt. Terwijl nieuwe centrales zoals de Magnum-centrale van Nuon het zelfde effectieve vermogen (1300 MW) al kunnen leveren in constante basislast (dus vraag- in plaats van aanbodgestuurd) zónder een cent subsidie. Ware het niet dat deze stilstaat omdat we al een overschot in stroomopwekking hebben.

  • En dat noemt de door zijn ambtenaren, Jan Paul van Soest en Ed Nijpels bestuurde Henk Kamp dan ‘Energieakkoord voor duurzame groei’  (van onze staatsschuld…)

Doe mee met de Climategate.nl VVD-slogancontest en win 1000 euro korting op je energierekening
Ik nodig de reageerders uit voor de volgende VVD-campagne alvast mee te denken: wie verzint een nieuwe VVD-campagneposter voor de volgende verkiezingen, leef je uit in photoshop en stuur ‘m ons op: de mooiste wordt geplaatst op ons omstreden blog. De meest effectieve poster bespaart ons misschien wel 1000 euro energiebelastingen in 2020. Ook zijn wij wel geïnteresseerd in tips (geen roddels) over de handel en wandel van mijn ex-dorpsgenoot Ed Nijpels, volgens de Volkskrant in de top 40 van invloedrijkste Nederlanders. Edje Raketje.

Het SER Energieakkoord geeft gezinnen in 2020 tot 1000 euro meer energiebelasting, 3 procent koopkrachtverlies

Het SER Energieakkoord geeft gezinnen in 2020  500- 1000 euro meer energiebelasting, 3 procent koopkrachtverlies voor meer dure stroom terwijl overcapaciteit bestaat

Ik stuitte alvast op een poster van protestmeisje Loesje uit Arnhem. Deze geeft onbedoeld door de maakster treffend weer wat er nu op dit moment aan de hand is… Wie denkt dat die molens er niet gaan komen en de rekening niet op zijn bord komt bedrijft alvast wishfull thinking (= Marc Rutte Managersfilosofie). Alleen een volksopstand kan de klimaatwaanzinnige ambtenaren die Henk Kamp besturen bij zinnen brengen.De belofte dat de offshoremolen-kosten omlaag zouden gaan met 40 procent is van de zelfde waarde als de beloften op de VVD-posters, zo beschreef Martin Sommer al -terecht- in de Volkskrant.

Hoop is uitstel van teleurstelling, alleen opstand werkt nog
Als ecologisch adviseur bij rechtszaken tegen de overheid bij de Dienst Regelingen (=Dienst Overregulering) waar Agentschap.nl mee is gefuseerd tot het Orwelliaanse ‘Rijksdienst voor Ondernemend Nederland’, kan ik uit ervaring spreken wanneer ik constateer dat de overheid ieder bezwaar eenvoudig negeert en gewoon arrogant doordendert, ook de Raad van State toetst enkel of de overheid zich aan eigen procedures houdt. De overheid is de vijand van de burger en van ons mooie lieve Nederlandje, waar ik steeds meer van hou.

Wat een goede slogan zou zijn:  VVD….Nu zeker?!!