httpv://www.youtube.com/watch?v=8MCtVqmCoI8

Via het uitstekende Foodlog.nl vernemen wij in de blog ‘Is Greenpeace de weg kwijt?’ dat de oprichter van Greenpeace, de bioloog Patrick Moore in het land was, om in Amsterdam tegen Greenpeace te protesteren vanwege hun dogmatische en anti-wetenschappelijke houding tegen GMO-rijst. Terwijl GMO-rijst kan helpen tegen Vitamine A-deficiëntie, een belangrijke kwaal in arme landen waar mensen vooral op een vrij monotoon rijstdieet zijn aangewezen. Tenzij de anti-wetenschappelijke fondsenwervers van Greenpeace hun kwart miljard euro per jaar willen gebruiken om eens een ander potje voor ze te koken dan rijst met rijst. Misschien kan Faya Oulahsen eens voor ze koken, of is die te druk met zichzelf?

Met een kleine aanpassing in photoshop is de boodschap van het spandoek weer feitelijk juist

Met een kleine aanpassing in Photoshop is de boodschap van het spandoek weer feitelijk juist

Clubs als Greenpeace en het door de Europese Commissie met lobbygeld (4 ton per jaar) in Brussel gesubsidieerde Friends of the Earth blokkeren GMO. Het was de laatst door de Provincie Utrecht voor 4 ton euro ingehuurde Jeremy Rifkin die meehielp GMO in Europa op achterstand te zetten ten opzichte van de beschaafde wereld. Er zijn sterke aanwijzingen dat anti-wetenschappelijke idioten van het fondsenwervende miljoenenbedrijf Greenpeace proefvelden vernielen met GMO. Het is een moreel verwerpelijke onderneming geworden, die met haar anti GMO-houding een misdrijf tegen de menselijkheid pleegt. Aldus ook hun voormalige oprichter Patrick Moore, die in de jaren ’80 Greenpeace verliet

Moore (op de afbeelding onder de P in houthakshirt) schreef dit artikel, en besluit:

Greenpeace is using its $300 million-plus income to stifle one of the most important advances in human nutrition and disease prevention. They claim that there are better ways to cure vitamin A deficiency but they have no program to deliver these supposedly better cures. Greenpeace refuses to listen to the scientists and humanitarians working in the field of nutrient deficiency, who know that Golden Rice is the best way to deal with this affliction. Instead, Greenpeace fundraises against Golden Rice and as far as I am concerned they have the blood of these millions of children on their hands. In my opinion Greenpeace has lost its moral compass.

patrick4

Dit is dus de club waar ons Ministerie van Buitenlandse Zaken miljoenen euro’s losgeld voor betaalt, nadat ze doelbewust in een ander land de wet overtreden, louter om aandacht te trekken voor zichzelf.

Triest
Maar…Er is geen rationele reden tegen GMO, zo besprak ik ook al in Triest met de wetenschappelijke adviseur van Obama, Roger Beachy. Waarom het op basis van toeval kruisen van gewassen( in de hoop dat na lang doorkruisen de goede eigenschap in het ras komt) wél goedkeuren, maar het doelgericht aanbrengen van gunstige eigenschappen niet?

En waarom daar allerlei (gezondheids)risico’s aan toekennen, terwijl je van vele natuurproducten wél ziek kunt worden maar van gmo-tomaten en rijst niet? Voor eventuele zeurpieten die vinden dat ze ‘nuance’willen en zelf zo ‘genuanceerd’ zijn (ijdeltuiten die de beschaving in pacht hebben en vernis belangrijker vinden dan inhoud) heb ik deze vraag: waarom verdient Greenpeace enige steun? Waarom schrijven onze media deze club niet de grond in, in plaats van er als cheerleaders achteraan te lopen zoals ons beschamende NOS-journaal doet…

Al betwijfel ik dat Greenpeace de doorslag geeft bij het al of niet adopteren van Golden Rice, of dat die rijst dé oplossing is. Meer welvaart en toegang tot goedkope energie helpt, maar daar lobbiet Greenpeace ook tegen…Nuchter bekeken, is het onbegrijpelijk dat media nog als cheerleaders achter deze club aanlopen…