Disclaimer: onderstaand bericht kan invloed hebben op uw geestelijke en fysieke toestand. Alleen lezen als u tegen een stootje kunt … maar ik moet het ff kwijt.

Zojuist zag ik het vijf-minuten itempje van NOS Nieuwsuur over een IPCC-bobo vergadering welke plaats vond op het KNMI.

Het is geniaal hoe men erin slaagt om zoveel onwaarheden in die beperkte tijd te proppen.

Eerst mag ‘gansje’ Tweebeke de zaak inleiden. Dat begint dan. Meteen komt halve waarheid – zo niet hele leugen – No #1.

“het gaat allemaal sneller en heftiger gaat dan verwacht”

Ja duh, als je niet uitlegt wat er dan precies allemaal sneller en heftiger gaat. En waar je dat vandaan haalt. Dan is dat een heel erg lege opmerking. Dat zullen de copy-and-paste journalisten van de NOS wel uit een Greenpeace of WNF rapportje gehaald hebben of zo.

Daarna komt de “voice over” in 30 seconden tijd een aantal grandioos aantal leugens te verkondigen. Leest u even mee:

– noordpool die in “razend” tempo smelt
– ijskap op Groenland die verdwijnt
– meer orkanen, overstromingen

Elk van deze beweringen is op zijn minst suggestief en maar half waar, dan wel volledig onjuist= niet in overeenstemming met het beschikbare bewijs en waarnemingen.

Sowieso verdwijnt de Noordpool niet letterlijk, hij bedoelt natuurlijk het noordpoolzeeijs. Maar met dat “razende” tempo valt het vooralsnog ook wel mee. Ook het verdwijnen van de Groenlandse ijskap is een belachelijke suggestie. Voor zover die zou verdwijnen is dat afhankelijk van wat er in de toekomst gebeurt, en duurt dat millennia, en is zelfs dan maar de vraag of die ijskap helemaal kan verdwijnen.

Verder is op dit moment de afsmelt traag en is de bijdrage ervan aan zeespiegelstijging beperkt (orde 25%; meeste zeespiegelstijging komt van afsmelten van landgletsjers en thermische uitzetting van zeewater) en ook in de toekomst is niet de verwachting dat de bijdrage van Groenland aan zeespiegelstijging ineens drastisch zal toenemen.

En meer orkanen en overstromingen? Het speciale IPCC rapport uit 2012 over extremen durft slechts te concluderen dat temperatuurextremen zijn toegenomen. Roger Pielke jr heeft naar aanleiding daarvan een “bullshit” alarm geïntroduceerd, dus die zetten we nu maar even aan.

En dan zijn we pas 45 seconden op weg …

Vervolgens komen Pachauri, Crok, Hazeleger en weer Pachauri aan het woord.

De “fittie” tussen Hazeleger en Crok laat ik even voor wat ‘ie is (als Hazeleger claimt dat Crok eenzijdig de wetenschappelijke literatuur belicht dan heeft ‘ie boter op zijn hoofd, want hij doet dat net zo goed, zij het dat je goed in de literatuur moet zitten om te begrijpen waar zijn vooringenomenheid zit).

Maar Pachauri, ach, ach, ach..Wat hij zegt staat haaks op wat nota bene zijn eigen IPCC rapporten concluderen. Hij liegt dat het gedrukt staat. Los nog van zijn overduidelijke “advocacy” voor klimaatbeleid (lieve Rajendra, als je zo graag politiek wilt bedrijven, ga dan alsjeblieft de politiek in).

Maar de “Money Quote” is deze:

“with 95+ % probability that whatever changes in climate are taking place and changes in temperature since the middle of the last century are the result of human action.’

Och och och, auw auw auw, hoe belachelijk kun je jezelf maken: hier hebben we zwart op wit dat Pachauri claim dat alle – in herhaal, ALLE – veranderingen in klimaat sinds het midden van de 20e eeuw in zijn geheel – ik herhaal, IN ZIJN GEHEEL – toegeschreven kunnen worden aan menselijk handelen.

Een fantastische verdraaiing van de IPCC conclusies en maximaal een halve waarheid – dus een hele leugen.

Met 95% zekerheid, dat dan nog wel.

Kan iemand deze clown alsjeblieft wegpromoveren? Elke zichzelf respecterende wetenschapper die bijgedragen heeft aan het IPCC zou zich toch de ogen uit het hoofd moeten schamen? Waarom laat men hem dan zijn gang gaan?

Stelletje minkukels.

AAAAAH, dat lucht op.

Prettig weekend!