Rotmans

Rotmans

De door ons betaalde hoogleraar toegepaste vrijetijdswetenschap en Twitterkunde Jan Rotmans en andere beklagenswaardige groene transitie- figuren,  tonen vandaag weer eens hun ware aard: ze verliezen met hun dogmatisch geloof in ‘natuurlijke energie’ een feitelijke en inhoudelijke discussie over rentabiliteit van windenergie glorieus en spelen daarom consequent op de man.

Nu Adjiedj Bakas in de Volkskrant zijn zegje mag doen over hoe hij de energietoekomst ziet, in het artikel ‘windmolens zijn over 20 jaar duur afval’- is dit het enige dat deze ad hominem -hoogleraren kunnen uitbraken wanneer deze minst slechte krant van Nederland zich voor andere visies openstelt dan die zij goed keuren:

Jan Rotmans (@janrotmans)
04-02-14 09:58
@volkskrant geeft al weken ruimte aan anti-windenergie populisten, zoals nu weer Adjiedj Bakas, en probeert vergeefs een ‘debat’ te creeren

Paul Metz (@PaulEMetz)
04-02-14 09:31
@Vision23 Trendwatchers zijn entertainers en zulke opinie-artikelen hun gratis reclame voor t winnen van goed betalende klanten. Factcheck !

Noël Vergunst (@vergunst)
04-02-14 09:41
de Volkskrant als platform van en voor fossielen “@Vision23: Bakas:’hippe nieuwe kolencentrales zonder nadelen’….. pic.twitter.com/lwfHhDyE6b”
Henri Bontenbal (@HenriBontenbal)
04-02-14 08:42
Begrijp ik dat de @volkskrant weer een totaal irrelevante en ongeïnformeerde trendwatcher van alles laat roepen over windenergie?
Henri Bontenbal (@HenriBontenbal)
04-02-14 09:25
@Vision23 De @volkskrant begint op GeenStijl te lijken: tendentieus, ongefundeerd en misschien over een paar maanden ook nodeloos kwetsend?
Joris Wijnhoven (@JorisW_GP)
04-02-14 09:34
Vermaak je vandaag met de windmolenflippica van Bakal in @vk en lees echt nieuws over kolen in @trouw pic.twitter.com/ScMwCP5DOI

Bakas heeft niet minder recht van spreken over energie dan totaal irrelevante milieuactivisten
Kijk, laat het ad hominem spelen maar aan mij over. Het verschil is dat ik een onbezoldigde blogger ben, terwijl Rotmans alle podia gebruikt die hem ter beschikking staan om op de man te spelen in publiek betaalde tijd. Hij misbruikt de autoriteit van zijn hoogleraarschap om anderen op de persoon aan te vallen. Rotmans uit Rotterdam, waar ook Bordewijk zijn romans schreef, die we van de boekenlijst kennen als Karakter. En waar het karakter van de personages ook in de naam weerspiegelt.

Daarnaast is activist-hoogleraar Rotmans de koning der gelegenheidsargumenten. Waar hij eerder – om tegen kernenergie te protesteren met 55 andere activistacademici- het argument van overcapaciteit in Nederland aanhaalt, is het argument van overcapaciteit bij windmolencritici plots tendentieus populisme en ongefundeerd. De favoriete stopwoorden van deze dubieuze lui, om zichzelf boven een ander te plaatsen.

  • Wie het inhoudelijke debat over kritiek op het SER Energieakkoord wil volgen kan beter terecht bij onze huisingenieur Theo. Ik heb hem nog nooit op de man zien spelen, hoewel daar alle aanleiding voor had kunnen zijn. Onze huisingenieur heeft dat ook niet nodig, omdat hij deze activisten intellectueel en moreel tien maal in zijn zak steekt. Zie ook zijn laatste blog hierover, zo lever je inhoudelijk kritiek.

En dan nu aan mijn betaalde werk: is er overigens iemand die tegen een zacht prijsje een Chesterfield bank tweezits (groen of rood) in de aanbieding heeft: ik heb geen fatsoenlijke bank in de huiskamer omdat ik mijn krediet snel verspeel aan ruim leven en rekeningen, deels in blauwe enveloppen, dus eventuele tips met zachte prijs zouden zeer welkom zijn.