CO2 in the City, over klimaat kletsen op Viva niveau: ieuw die hoogleraar is duswel beswel niet duurjzaam ieuw!

CO2 in the City, over klimaat kletsen op Viva niveau: ieuw die hoogleraar is duswel beswel niet duurjzaam ieuw!

Onder het motto ‘ad hominem, daartoe kunnen ook wij ons verlagen’, delen we de steek onder de gordel van klimaatzuster Annemarie Pronk, één of andere grot afkomstig uit de hoernalistiek die op Viva-niveau deskundig doet over klimaat: CO2 in the City.

Anne-Marie Pronk ‏@Klimaatzuster 8h

Energietransitie? Wacht nog maar 20 jaar zegt @adjiedjbakas. Dan is hij 70. Zou hij kinderen hebben vraag ik me af..

Adjiedj is gelukkig getrouwd met iemand van het gelijke geslacht, aan wie hij zijn liefde betuigt in zijn nieuwste trendbijbel. En ooohh, denkt klimaatzuster in de menopauze Pronk: mannetje plus mannetje is geen kindjes.  Wat zielig. Zijn er ook vrouwen die niet iedere objectieve discussie direct naar het subjectieve-het persoonlijke-  trekken? Of is er sinds het essay van Schopenhauer over vrouwen nog niets veranderd?  Ik raad je nog eens aan het essay te lezen, als we toch beslist iemand moeten aanvallen op geaardheid, danwel geslacht en andere zaken die volgens artikel 1 van onze grondwet nogal kwestieus van aard zijn.

Belegen wijven  die ‘iets met klimaat’ doen
Kijk Annemarie, een smakeloze steek onder de gordel van je aan de zwaartekracht ten prooi vallende lijf, terwijl je vecht tegen de opkomende snorharen en de zegetocht van het mannelijk hormoon over het vrouwelijke in de menopauze. Kun jij nog kinderen krijgen, is er nog één pinguin die ze ondanks al je stucadoorwerk nog bij je wil verwekken? Onaardig zijn is zo simpel, zeker op afstand met een digischerm er tussen. Maar zeg mij Annemarie, waarom zouden wij ons daartoe verlagen? Dat doen wij slechts wannneer wij

a. door onze argumenten heen zijn

b. ze nooit hadden, maar bij het elimineren dan wel doodzwijgen van alternatieve geluiden vrij spel kregen

c. hevig gefrustreerd zijn

Klimaatzuster laat uw peuters kleumen in de klas en praat ze een schuldcomplex aan

Klimaatzuster laat uw peuters kleumen in de klas en praat ze een schuldcomplex aan

Zet Anne Marie in de menopauzestand bij klimaat- en energiedebat
Ik opteer bij jouw voor alle 3 opties, en heb daar meer dan persoonlijke argumenten voor. Wat zijn je prestaties?

Als ik me niet vergis zat ze achter ‘warme truiendag’. Kindjes in februari laten kleumen op school door de verwarming uit te zetten, en ze dan een schuldcomplex aanpraten. Hoe zielig ben je dan? Klimaatzuster werd daarvoor beloond met een plek in de groene hall of shame, de Zuurzame 100 van misschien wel de slechtste krant van Nederland. Als dagblad Trouw van neocommunist Willem Schoonen je nomineert, emigreer dan met het schaamrood op je kaken.

We- mag ik we zeggen Anne Marie- hoeven bij het klimaat- en energiedebat niet zo nodig de discussie te verleggen naar het persoonlijke. Je toont zo je ware aard, en toont dat je  mijn recensie van je persoonlijkheid verdient, net als Rotmans. Die van mij is zowaar functioneel geworden, het persoonlijke overstijgend en voor de liefhebber op dit blog weer een buitenkansje.

  • Anne Marie Pronk, stort je op je moederschap, leg ze uit dat jij één van de genen was die je kinderen richting armoedeval dreef met je windmolenobsessie, maar bemoei je niet meer met het klimaat- en energiedebat.Leef je klimaatorale behoeften uit op Rotmans en co, maar vervuil er het internet niet langer mee. Dat staat al vol genoeg.

Daar worden we allemaal beter van, en laat het technische en inhoudelijke deel van het debat maar over aan mensen die kunnen rekenen, mensen met analytisch denkvermogen die in staat zijn abstracte concepten te vatten zonder over klimaat te leuteren op Viva-niveau: ‘ieuw, duswel beswel red de aarde iew duswelbeswel, ooh wat een mysterieuze hoogleraar’. Neem onze huisingenieur Theo. Die heeft nog nooit ad hominem gedaan, omdat hij met feiten en rekenwerk makkelijk toe kan. In één stukje van Adjiedj staan in één alinea al meer originele gedachten dan jij in je leven ooit zult produceren, de zoveelste ‘ik bel dus ik besta-del’, maar dan met CO2-obsessie.