Oliver Welke zet Duitse Energiewende voor schut op ZDF televisie

[youtube id=”mT-Svdr_5gw” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Geniet van Oliver Welke en zijn secondanten Albrecht Humboldt en Tina Hausten die op subtiele wijze gehakt maken van de Energiewende in de ZDF Heute Show. Verklarende woordenlijst:

 • Groko = Grosse Koalition
 • Biblis = locatie kerncentrale
 • Gabriel = energieminister Sigmar Gabriel
 • pennt noch = slaapt nog
 • geil = “gaaf” of tegenwoordig “vet”
 • sechs minus = 1 min (rapportcijfer)
 • mit Brief an die Eltern = met brief voor de ouders

Zijn wij in Nederland zo humorloos dat wij iets dergelijks nog niet op de tv-planken hebben gebracht? Zo’n uitzending als deze noem ik een Buckler. Er hoeft maar een van onze cabaretiers wakker te worden (kopieer gewoon deze sketch) en Kamp is toast!

Door | 2014-03-11T10:10:23+00:00 11 maart 2014|9 Reacties

9 Reacties

 1. DWK 11 maart 2014 om 09:56- Antwoorden

  Aanvulling:
  sechs minus: rapportcijfer een min één

  • DWK 11 maart 2014 om 11:23- Antwoorden

   Pardon hij stond er al 1- dus. En een Elternbrief is hier een begrip met zware lading. Dan zit een scholier bijna tegen wegwezen aan.
   En toch, hoe leuk het ook is Duitsers lachen hierom als bij het behalen van een wereldbeker met voetbal dat niet om aan te zien is.
   Ze geloven er heilig in en zijn zeer bereidwillig fikse offers te brengen.

 2. Turris 11 maart 2014 om 10:47- Antwoorden

  Lachen! Zeer humoristisch : In NL werd een dergelijke Late Night Show door Jan Jaap van de Wal (Crypto PvdA politicus) gepresenteerd. Naast dat hij een humorloze gefrustreerde zure tragiekomiek is, is hij ook “zuurzaam”. Dergelijke “Buckler”zou meer passen bij Youp van het Hek. Houdt moed, dergelijk gaat ongewis een keer gebeuren op de TV in NL.

 3. Richard Dekker 11 maart 2014 om 12:16- Antwoorden

  Én dat ‘rente’ in het Duits ‘pensioen’ betekent.

 4. DWK 11 maart 2014 om 14:06- Antwoorden

  Netzbetreiber Amprion gaat voor 145 miljard Duitse Euro’s de in hetzelfde rak liggende Hondsrug en Zuid Eifel met 380KV leidingen met elkaar verbinden. De stroomstraat wordt behalve 100% breder ook langs masten gelegd die 50% hoger zullen zijn dan de huidige masten. Volgens een woordvoerder van Amperion is de opschaling noodzakelijk om de overtollige energie van Koblenz naar Bitburg te pompen en vv. Uiteraard laat hij nog even in het midden welke gemeentes door dit prachtproject zullen worden getroffen (goddank zeker niet mijn mooie dorpje) en over het geld wordt al helemaal niet gesproken.
  Ik ontleen deze informatie uit een artikel in de Trierischer Volksfeind van vandaag dat nooit te beroerd is een kadertje te plaatsen onder het kopje: Für Kinder:
  Früher (???) kam der Strom aus großen Kraftwerken, die durch das Verbrennen von Kohle und Gas Wärme erzeugt haben. Damit wurden dann Turbinen betrieben. Das sind schaufelförmige Räder , die sich schnell drehen, wenn heißer Dampf in sie eingeleitet wird. Heute gibt es auch andere Anlagen, die Strom erzeugen, zum Beispiel Windräder. Damit der von ihnen erzeugte Strom auch in die Häuser gelangt, müssen neue Stromleitungen mit dickeren Kabeln durch die Eifel gebaut werden.
  In het licht, of liever gezegd in de schaduw van de 10 nieuw te bouwen KOLENCENTRALES in Duitsland is dit weer een prachtig voorbeeld van kinder mind fuck made in Germany uit de koker van de van origine Marxistische krant.
  Früher wilde ik na zo’n bericht nog wel eens in de pen klimmen maar per opgestelde windturbine neemt de tolerantie voor andersdenkenden af en is inmiddels gedaald tot min nul.

  P.s. aan Dekker: Nog even en dat maakt helemaal niet meer uit omdat die rente dan bijna helemaal opgaat aan EEG-toeslagen. En dan maar hopen dat de TV meer abonnees krijgt zodat die Rentner er een baantje bij kunnen nemen.

 5. Wim Arends 11 maart 2014 om 17:27- Antwoorden

  Nederland zit in hetzelfde schuitje, totdat René Leegte openlijk afstand neemt van zijn minister. Deze draaier is echter bang voor zijn zetel en houdt zich liever op de vlakte in plaats van met open vizier te strijde te gaan en voor zijn kiezers op te komen.

  Wedden dat hij op 19 maart verbijsterd en verbaasd is als zijn partij zowat gehalveerd is?

  Gadver, wat een slap figuur die Leegte. Zum kotzen!

  • Hajo Smit 11 maart 2014 om 18:41- Antwoorden

   Leegt is idd veel meer een Obama dan een Putin. Nomen est omen?

 6. DWK 11 maart 2014 om 20:40- Antwoorden

  Het einde aan de duurzaamheidsshizzle is overigens nog lang niet in zicht. Een Finse windparkbeheerder die zijn stroom (dit komt uit Der Spiegel en daar hebben ze het nog steeds over Ökostrom terwijl alle Duitsers sinds een week toch beter moeten weten) aan Zweden levert en daar GEEN subsidie voor ontvangt heeft onlangs een klacht ingediend bij het Europees Gerechtshof in Luxemburg.
  Het zou volgens klager gaan om “discriminerende beperking van het vrije goederenverkeer”.
  Eis: binnen twee jaar dient deze ongelijkheid EU-breed ongedaan gemaakt te zijn. Spiegel wijst erop dat indien de eis wordt toegewezen iedere producent op het Duitse net zal kunnen ‘einspeisen’ en daarvoor dan de Duitse vergoeding zal ontvangen.
  “Biest Du lecker miet”
  Zou dat achter het plan van de vileine Henk Rampf zitten?

 7. […] prepared a rough transcript of the entire parody in English and have sent it over to Climategate.nl here, who will add English subtitles to above […]

Geef een reactie