[youtube id=”QN7Mmp1nIi8″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Wie nog dacht dat Ed Nijpels iemand is die je een lintje zou geven, heeft Huib van Heel’s boek “Nader bezien” gemist. De Volkskrant schreef in 2005 al de recensie van dat boek in het artikel “Milieu-Miljarden voor niets“. De kwade genius destijds in 1987 bij het volstrekt niet te rechtvaardigen verbod op fosfaat in wasmiddelen – een Nederlandse Alleingang die ook tot de vermindering van de visstand heeft geleid – was Ed Nijpels. Het moet mensen zo langzamerhand eens gaan dagen dat vrijwel alle milieuheiligen van Rachel Carson tot Al Gore en van Jo Brundtland tot Wouter van Dieren eigenlijk volksvijanden nr1 zijn. Anyway: 17 jaar later is Ed Nijpels terug als een duvel die nooit terug in het doosje is geweest om ons opnieuw miljardenverkwisting deze keer in de vorm van windmolens door de strot te duwen.

Keurig volgens de Wet van Smit heeft Wiebe Draijer omdat hij nog ver zijn zijn pensioen is eieren voor zijn geld gekozen met zijn Draij van SER naar RABO, terwijl de 64-jarige Ed Nijpels milieuevangelist zal blijven tot zijn laatste snik. Dus is hij de gedroomde man om ons Nederlanders “windenergie”, aka de grootste denivelleringsoperatie aller tijden (armen armer en rijken rijker) door de strot te duwen. De VVD-er doet de PvdA politiek, waar René Leegte niet in gelooft en waarvan Willem Vermeend in bovenstaande video zegt dat we alles nog maar eens tot op de cent moeten narekenen. Dankzij de blokkade van de afsluitdijk stonden alle journaals gisteren in het teken van de klimaatwaan. Ga door! neem een voorbeeld aan Oekraïne!

PS Het is bewezen dat grootschalige windenergie door zijn invloed op de luchtstroming het klimaat wereldwijd verandert – en dat mocht toch niet?