TheFourHorsemen

Het werd echt eens tijd mijn Bijbelkennis op te frissen met wie de Vier Ruiters van de Apocalypse nu ook alweer waren. Wikipedia helpt verder. Prof. Dr. Richard Tol had namelijk bij zijn publiekelijk aangekondigde terugtreden uit het IPCC vermeld dat deze fijne club mensen tegen de beste wetenschap in de risico’s van klimaatverandering zodanig had opgeklopt dat de gelijkenis met de Vier Ruiters treffend werd. Inmiddels ligt Tol onder vuur. Een ware smaadcampagne tegen hem is gelanceerd zoals eerder ook Marcel Crok en Judith Curry moesten ondergaan bij hun keuze om tegen het klimaatevangelie in te gaan. De Daily Mail heeft het verhaal.

De afbeelding hierboven komt van dit blog. De beschrijving aldaar besluit aldus:

What is most amazing, or perhaps terrifying, is that the four horsemen of the Apocalypse are just “precursors” of even worse judgments that come later in the tribulation (Revelation chapters 8–9 and 16).

Kortom: het IPCC dat een levensduur zal kennen van hooguit 50 jaar haalt het niet bij de dramatiek van religieuze instituties die het duizenden jaren volhouden. Kortom: we kunnen over amateuristische alarmisme van het IPCC gniffelen.