bengtsson_frontpage

De klimaatwetenschap en dan met name de Amerikaanse kliek rond Michael Mann en James Hansen blijkt onverbeterlijk. We hadden hier nog geen aandacht besteed aan het toetreden en snelle terugtreden van Lennart Bengtsson als lid van de wetenschappelijke raad van de GWPF van Bennie Peiser. Iemand zei een jaar geleden dat de Age of Global Warming uiteindelijk historisch tergblikkend op Wikipedia zal worden beschreven zoals nu het McCarthyïsm daar nu is geportretteerd. Die situatie is de laatste dagen al een heel stuk dichterbij gekomen dankzij de acties van de klimaatjunta om een van de meest gerespecteerde meteorologen ter wereld zodanig angst in te boezemen dat hij zich van een gezonde sceptische club moest distantiëren. Maar die man is natuurlijk niet gek. Zo blijkt nu. Zijn open brief over zijn terugtreden liet al niets aan de verbeelding over (en is natuurlijk links en vooral rechts opgepikt) en vandaag haalt hij de voorpagina van de Times met het verhaal dat een degelijke wetenschappelijke studie waarvan hij co-auteur uit wetenschappelijke journals is geweerd omdat één van de reviewers privé aan de hoofdredactie had gemeld dat de conclusies van die studie over climate sensitivity less than helpfull. Klik hierboven op het krantenartikel om het vaag te kunnen lezen of ga naar The Times waar je moet betalen voor het artikel. Wat mij betreft is bengtssongate een feit! Bring it on!