RZ14scholekster

Gisteren parodieerde ik een typische Zembla-onthulling,  waarin ik het natuurlijke feit  opblies dat appels van nature allerlei ‘chemische’ stoffen bevatten om dat als gezondheidsrisico uit te leggen. Kalium, ascorbinezuur enz enz, de hele biologie is natuurlijke chemie. De blog stond bij de categorie ‘funny’, dat is zeg maar: haha, hier ben ik lollig. Blij, neus van voren, niet van opzij. Dat idee. Het resultaat van die blog is nogal onthutsend, en toont dat lezers voor lezen al vaststaande verwachtingspatronen koesteren die ze dan in 140 tekens met gelijkgestemde debielen willen delen met iedere voorbijzoevende link als rechtvaardiging voor dat internet-gekwetter. Een kleine appeloogst:

biologie is natuurlijke chemie, stel sukkels!

biologie is natuurlijke chemie, stel sukkels!

Sybren v/d Schaar ‏@SybrenvdSchaar 3h

Appeltje voor de chemie ipv dorst http://climategate.nl/2014/05/05/zembla-onthult-nieuw-voedselschandaal-appels-vol-gif

en

Amazing Nieuws Blog ‏@Amazing_Nieuws 17h

Zembla onthult nieuw voedselschandaal: appels vol gif!!! http://climategate.nl/2014/05/05/zembla-onthult-nieuw-voedselschandaal-appels-vol-gif/ …

en de leukste

Friezen inopstand ‏@Friesinopstand 18h
Dit is nog maar het topje van de ijsberg, ze stoppen overal GMO’s in. En nu willen ze uw groentetuintje ook nog..

Eén en ander overtuigt mij dat debiele opvattingen, volgzaamheid en het eenvoudig om de tuin leiden van mensen nog een duurzame toekomst hebben. We zijn zo geindoctrineerd dat zelfs een ironische blog de slachtoffers van die indoctrinatie in hun ‘gelijk’ bevestigt. Er waren bij ons blog gelukkig wel genoeg mensen met de tegenwoordigheid van geest, die al voorzagen wat tegen alle hoop voor de mensheid in toch gebeurde….

Conclusie moet zijn: God houdt van idioten, daarom heeft hij er zoveel van gemaakt. Ik zie plots weer decennia toekomst voor de milieubeweging en de journalistiek.