bobrosswamp_03
Uiteindelijk komt het allemaal wel goed met mainstream-media en hun berichtgeving over milieu, energie en klimaat. Waar wij al 3 jaar berichten over het feit dat voor de bijstook van bos in Nederlandse kolencentrales bos wordt gekapt in Amerika (waaronder cypressen-swamp), om dat tegen subsidies hier in de brand te steken en mijn blogreeks over Bert Pauli, meldt nu ook de Leeuwarder Courant dit via een reportage van de zeer Fries klinkende Taeke Zuidema.

Hij vliegt met een Cessna over een kapgebied in de Achafalaya Delta waar ik 9 jaar geleden alweer langsging en meldt nu op gezag van een milieu-actiegroep als scoop wat wij al jaren vertellen, maar wat media niet willen oppikken (ik heb tevergeefs Sander Warmerdam van het NOS Journaal gebrieft) omdat wij niet de juiste politieke geur hebben en journalisten doorgaans te dom zijn en te linksig. Bij deze dan nog eens: lees mijn blogreeks over Bert Pauli, Essent, het Green Gold Label, de boskap in de Appalachen, de Dogwood Alliance en vele andere clubs die wijzen op de perversiteit van boskap in Amerika om via biomassa Europese en vooral Nederlandse miljardensubsidies te kunnen binnen harken.

En hou nou eens op ons het label te geven van ‘scepticus’. Ik ben gewoon een betere natuur- en milieujournalist dan jullie mainstream-sukkels, zie zaken sneller en snap het eerder. Hieronder nog een foto van een typische ‘swamp’: dit is het bos waar het deels om gaat, naast de wouden van de Appalachen. De foto’s zijn gemaakt in de Achafalaya Delta in Louisiana. En daaronder een woud in de Noordelijker Appalachen, het is niet nieuw voor mij of zo. We komen wel eens ergens…

RZ05Katrina1RZ08schoolinclouds1